in

TAR: Radovi učenika u PoZiCi – Naslovnicu krasi rad Asije Pol

Foto OŠ Tar-Vabriga

Osnovna škola Tar-Vabriga ponovno može biti jako ponosna na svoje učenike, sadašnje i bivše. Naime, nedavno je u Gradskoj knjižnici Poreč održana promocija PoZiCe za 2021. To je zbirka literarnih i likovnih radova učenika prijateljskih gradova Poreča, Zaboka i Crikvenice, a u ovogodišnjoj PoZiCi izdani su radovi nastali školske godine 2020./21.

Loris PEršurić, Asia Pol i Irides Zović - Foto Gradska knjižnica Poreč pozica promocija listopad 2021
Loris Peršurić, Asia Pol i Irides Zović – Foto Gradska knjižnica Poreč

Svake godine i učenici OŠ Tar-Vabriga stvaraju likovne i literarne radove za nagradni natječaj „Laurus nobilis“ sa željom da njihovi radovi budu objavljeni u PoZiCi, u čemu mnogi i uspiju, a tako je i ovog puta.

Neke od učenica čiji su radovi uvršteni u zbirku već su srednjoškolke, ali su svoje likovne radove izradile kao osmašice. One su: Iris Brčić, Ivana Sluganović, Petra Radojčić, Tena Mihoković i Asia Pol.  U PoZiCi su i radovi šestaša – Tene Pavković i Valentina Ribarića.

-Svake godine jedan od tri domaćina otiskuje radove u obliku knjige. Ove godine je Poreč to učinio i naslovnicu krasi rad naše bivše učenice Asie Pol. Rad je izveden u tehnici kolagrafije. To je grafička tehnika koja upotrebljava različite materijale koji se premazuju grafičkom bojom i zatim se otiskuje grafički otisak. Čestitamo učenicima i njihovoj mentorici – učiteljici likovne kulture Marini Dželalija Jakominić, poručili su iz tarske škole.

pexels bolnica korona covid

Istra: Više od 150 novozaraženih. Preminula osoba rođena 1970.

policija nesreća

Nova drama u Poreču: Noćas eksplozija u Pulskoj ulici