in

TAR: Slatke nagrade Emi i Dori na Danima meda u Pazinu

Foto OŠ Tar-Vabriga

Osnovna škola Tar-Vabriga sudjelovala je na likovno-literarnom natječaju u sklopu nedavno održane manifestacije 17. Dani meda, na temu „Pčela“ u Pazinu.  U kategoriji razredna nastava – likovni radovi 1. mjesto osvojio je rad učenice Eme Halusek Salković  iz 4.a razreda. U kategoriji osnovna škola –  literarni radovi 2. mjesto osvaja rad pod naslovom „Princeza pčelica“ učenice Dore Cukrov iz 4.a razreda.

Foto OŠ Tar-Vabriga
Foto OŠ Tar-Vabriga

-Nagrađeni radovi su nastali pod mentorstvom učiteljice Sabine Blažević. Ema, Dora i učiteljica Sabina primile su zahvalnice i slatku mednu nagradu na svečanoj dodjeli priznanja. Čestitamo Emi, Dori i učiteljici Sabini, poručili su iz škole.

Pročitajte u nastavku nagrađeni rad učenice.

Dora Cukrov: Princeza pčelica

Jednom davno iza sedam gora i sedam mora, živjela je jedna princeza iz Kraljevstva pčela. Zvala se princeza Mari i slavila je svoj sedamnaesti rođendan.

    Na proslavu su bila pozvana sva djeca iz kraljevstva , čak i zločesta trojka – zli Bumbar, zli Trut i zli Stršljen. Zabava je već bila u punom jeku kad u dvoranu uleti zla trojka sa Stršljenom na čelu trojke. Svi uzvanici su se ukočili od straha. Nastala je grobna tišina. Zla trojka krenula je prema princezi Mari . Bumbar je u rukama nosio poklon. Sa zlim osmjehom na licu predao ga je princezi. Princeza je samo zbunjeno zahvalila i počela otvarati poklon. Kada ga je otvorila , vrisnula je od straha. U kutiji su bile hrpe crvenih buhica koje pčelama piju krv. Svi su u panično istrčali iz dvorane, osim kraljevske obitelji. Tata kralj uzme mač i krene prema zloj trojci, no oni ga, zajedno sa kraljicom , pretvore u kamen. Uplašenu princezu Mari zla je trojka odvukla u Dvorac stršljenova. Mari je načula kako zla trojka međusobno razgovara da su bacili Lišniošašku kletvu na kraljevsku obitelj. Kletvu , koju je Stršljen bacio na kraljevsku obitelj, nitko već godinama nije koristio . Ona je pretvarala i ljude i životinje u kamene kipove i rijetki su znali maknuti kletvu.    Zli Trut, koji uopće nije bio zao nego je glumio zloću , znao je protukletvu. A i princeza mu se jako svidjela. Trut je princezu zagrlio i  koristeći nepažnju Stršljena i Bumbara , izletio kroz rupicu na zidu dvorca prema palači u Kraljevstvu pčela. Poljubio je princezu Mari ispred okamenjenih roditelja, šapnuo tri puta lišniošaš  te su oni oživjeli. Princeza brzo otrči prema njima i čvrsto ih zagrli.

      Nakon nekog vremena princeza Mari i princ Trut su se vjenčali i živjeli sretno sve do kraja života.

Foto Pučko otvoreno učilište - Andi Bančić - Korado Korlević: Kome pripada budućnost?

POREČ: Puno kazalište na predavanju Korada Korlevića „Kome pripada budućnost?“

Foto OŠ Tar-Vabriga

TAR: Učenice prve na međuopćinskom natjecanju u futsalu