in

TAR: Učenici izrađivali svoje keramičke posude na posebnoj radionici lončarije

Foto Osnovna škola Tar-Vabriga

Tko je motiviran i znatiželjan naći će vremena i da u subotu dođe u školu. Tako su 1. travnja učenici 8. razreda Osnovne škole Tar-Vabriga, polaznici keramičarske grupe, došli na radionicu lončarije na lončarskom kolu koju je organizirala učiteljica likovne kulture Marina Dželalija Jakominić.
Mirko Keglević, njihov sugrađanin, nesebično im je ustupio svoje kolo i svoje znanje. Naučio ih je kako glinu pripremiti za rad na lončarskom kolu, centrirati je na kolu i otvarati, dizati, skidati s kola i sušiti.

Foto Osnovna škola Tar-Vabriga
Foto Osnovna škola Tar-Vabriga

Nakon demonstracije i teorijskog dijela, svaki učenik sam je imao prilike sjesti za kolo i probati ovu nimalo jednostavnu vještinu. Radionici pridružila se i Slavica Brozan Lukani, koja je učenicima također ustupila svoje lončarsko kolo, ali i svoje vrijeme pa je s puno strpljenja pomogla da naprave svoje prve lončarije.

Foto Osnovna škola Tar-Vabriga
Foto Osnovna škola Tar-Vabriga

-Posude se suše… Preostaje nam bojanje, pečenje pa glaziranje i ponovno pečenje. Dugotrajan proces koji zahtjeva puno strpljenja, ali isplati se …Veliko hvala Mirku i Slavici! Nadamo se daljnjoj suradnji i novim radionicama! Hvala ravnateljici koja i subotom otvara vrata škole da bi učenicima omogućila kvalitetno provođenje slobodnog vremena, poručili su iz keramičarske grupe.

Mirko Keglević s učenicima
Mirko Keglević s učenicima – Foto Osnovna škola Tar-Vabriga
Mirko Keglević s učenicima - Foto Osnovna škola Tar-Vabriga
Mirko Keglević s učenicima – Foto Osnovna škola Tar-Vabriga

Zalazaka u Vrsaru - Foto TZ Vrsar

VRSAR: Privremena regulacija prometa u Dalmatinskoj zbog radova

Hitna pomoć u gostima u vrtiću u Taru

TAR: Mališanima u Morskom konjiću stigla u goste Hitna pomoć