in

TAR: Učenici pokazali zavidno znanje na Festivalu matematike

Svake godine učenici Osnovne škole Tar-Vabriga sudjeluju na Festivalu matematike. Obično ovaj festival bude organiziran u Puli za cijelu županiju, ali ove je godine bio online.

U sklopu Festivala održava se ekipno natjecanje iz matematike „Ekipa za 5+“. Na ekipnom natjecanju mladi matematičari kroz timsko rješavanje uče se modernom obliku rada, danas traženom u svim djelatnostima. U natjecanju mogu sudjelovati svi učenici zainteresirani za matematiku, a svaka škola može prijaviti proizvoljan broj ekipa. Natjecanje za učenike osnovnih škola odvija se u tri kategorije, PIKO – učenici 3. i 4. razreda, MIKRO – učenici 5. i 6. razreda  i  MEGA – učenici 7. i 8. razreda.  Tim čine 4 učenika. U tarskoj školu trećaši su rješavali zadatke u školi. U svakom timu bila su po dva trećaša i dva četvrtaša. Četvrtaši su se uključili u tim virtualno preko Teamsa. To je prvi put da su imali ovakve ekipe, ali suradnja je bila izuzetno dobra. Učenici viših razreda bili su svi online u Teamsu.  

U tarskoj se školi ove godine tako natjecalo ukupno 16 učenika nižih razreda raspoređenih u četiri PIKO ekipe, te 40 učenika viših razreda raspoređenih u sedam MIKRO i tri MEGA ekipe. U  90 minuta učenici su rješavali  45 zadataka različite zahtjevnosti, a svaka ekipa je zadatke rješavala zajedničkim snagama. Rješavajući izuzetno zahtjevne matematičke zadatke, učenici su pokazali zavidnu razinu matematičkih znanja i postigli izvrsne rezultate. Natječu se učenici cijele Hrvatske, ali i ekipe Centara izvrsnosti, tako da je konkurencija zaista jaka.

PIKO ekipa RAKALJ u sastavu  Evan Bernobić i Katja Mihoković iz 4. razreda, te Sara Marušić i Lucas Vujić iz 3. razreda osvojili su visoko 5. mjesto, a odmah za njima 6. mjesto osvojili su u PIKO ekipi RAKOVCI  Lana Babić i Doris Čutura iz 4. razreda, te Rene Circota i Leni Miljanović iz 3. razreda u konkurenciji od 48 ekipa.

MEGA ekipa  HRBOKI u sastavu Tena Mihoković i Antonio Živić iz 8. razreda, te Eva Barbara Janko i Goja Alihodžić iz 7. razreda plasirali su se na izuzetno 9. mjesto u konkurenciji  37 ekipa.

Sve ostale rezultate možete pogledati na web stranici MDI: https://drive.google.com/file/d/1VK7v0GdCZT7xy8SvKLC49ySJX_EnU9S4/view

-Od srca čestitamo svim učenicima na iskazanoj volji i sudjelovanju na ovom  izuzetno  zahtjevnom matematičkom  natjecanju, poručili su iz OŠ Tar-Vabriga.

Ulazak u Schengen Hrvatska očekuje za vrijeme slovenskog predsjedanja

bicikl korona covid

ISTRA: Četvero novozaraženih, pada broj ljudi u samoizolaciji