in

TAR: Učenici pravili skulpture od žice likova iz priča Ivane Brlić-Mažuranić

Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić iz Ogulina raspisala je likovno-literarni natječaj za učenike osnovnih škola Republike Hrvatske pod nazivom „ Hvala ti, hvala, Ivano, za bajke prekrasan dar!“ u spomen na našu slavnu spisateljicu, po kojoj je ta škola dobila ime. Cilj natječaja je upoznavanje s likom i stvaralaštvom Ivane Brlić-Mažuranić kao i njegovanje likovne i vizualne kulture učenika i poticanje umjetničkog izražavanja učenika.

Tema ovogodišnjeg natječaja su nestvarni likovi iz „Priča iz davnine“ , a to su Stribor, Snaha Guja, Mokoš,  baba Poludnica, Bagan, Svarožić, Bjesomar, Regoč, vila Kosjenka, vile Zatočnice, djed Neumiljka, Malik Tintilinić, Zora-djevojka, Kralj Morski i mnogi drugi.

U to su se uključili i učenici Osnovne škole Tar-Vabriga koji su stvarali skulpture navedenih likova od metalne žice u kombinaciji s konopom prirodne boje. Svaki učenik trebao je izraditi jednu skulpturu. Svestrana učiteljica Anamarija Kodnik Circota odmah je uključila svoj treći razred u ovaj natječaj. Učenici su izradili prekrasne skulpture, koje možete pogledati u fotogaleriji.

Danas je 1. travanj – dan kad se zbijaju šale i ne vjeruje nikome

Predstavljeni rezultati arheološkog istraživanja na Gradini Rašpor