in

TAR: Učenici se družili s meteorologom Zoranom Vakulom

Foto OŠ Tar-Vabriga

Jučer, 21. studenog, u sklopu kampanje Gradske knjižnice Poreč „Čitajmo da ne oguglamo“ OŠ Tar-Vabriga imala je čast ugostiti najpoznatijeg hrvatskog meteorologa Zorana Vakulu. Djeca su se veselila kad su vidjeli svog omiljenog meteorologa u svojoj školi. I učenici viših razreda koji nisu sudjelovali u književnom susretu prepoznavali su ga na hodniku škole. Zoran Vakula je glavni meteorolog Hrvatske radiotelevizije. Mnogi su ga gledatelji zavoljeli zbog opuštenog načina prikazivanja vremena, a pojavio se i u mnogim emisijama.

Foto OŠ Tar-Vabriga
Foto OŠ Tar-Vabriga

Osim što se bavi meteorologijom, Zoran Vakula je i autor slikovnica iz serijala Vremenaste priče. Slikovnice pod nazivima Vjetropirasta, Oblačasta, Sunčasta, Pahuljasta , Kapljičasta i Munjasta napisao je s ciljem educiranja i približavanja meteoroloških termina djeci. Ove su slikovnice djeci bile zanimljive, a prvaše i drugaše je posebno očarala Munjasta.
Zoran Vakula je djecu osvojio svojim osebujnim scenskim nastupom. Na zanimljiv način približio im je meteorologiju kao znanost i teške meteorološke pojmove napravio jednostavnima. Dječjim pitanjima nije bilo kraja, a učiteljice i učenici nisu željeli da ovaj susret završi.

Svi učenici dobili su besplatan upis u Gradsku knjižnicu Poreč, te će tamo moći posuđivati, između ostalog, i meteoslikovnice Zorana Vakule, doznali smo u tarskoj školi.

Foto Jedriličarski klub Delfin Pula

Sezonu regatnog jedrenja krstaša u Istri uspješno zaključio 19. Arena kup uz čak 300 sudionika

trgovina supermarket ilustracija pixabay

Inspektorat povukao iz prodaje jedno voće zbog pesticida