in

TAR: Udruga Drijade organizirala radionicu “Lovci na dinosaure”

Foto Udruga Drijade s djecom na radionici na Lanterni

Udruga za promicanje edukacije u prirodi „Drijade“ sa sjedištem u Taru organizirala je edukativno-zabavnu radionicu za zainteresiranu djecu i prave istraživače na Solarisu na Lanterni pod nazivom “Lovci na dinosaure”. Sudjelovala su djeca u dobi od 6 do 8 godina koju su vodile Ana Mandić (odgajateljica) i Anđelika Ritossa (geolog).

Foto Drijade na Lanterni
Foto Drijade – Lovci na Lanterni


Cilj radionice je bio približiti djeci na zabavan način svijet nekadašnjih “strašnih guštera” koji su hodali našim krajem. Danas se tragovi dinosaura mogu pronaći na više lokacija uz obalu Istre, najpoznatiji se nalazi u NP Brijuni, zatim na obalama općine Vodnjan, Umaga, no manje je poznato da su tragovi pronađeni i na poluotoku Lanterna u blizini Općine Tar-Vabriga. Uz istraživačke aktivnosti, igre potrage i aktivnosti raznovrsnog izražavanja i stvaranja djeca su imala priliku upoznati svijet dinosaura.

Drijade najavljuju još dvije radionice. Sljedeću subotu na porečkoj Portobussoli, 11.03. u 10h na temu Istraživači morske obale, te 18.03. u Zelenoj laguni na temu Mali prirodoljupci – ptice oko nas. Prijave će biti preko google docsa koje se mogu pronaći na njihovim društvenim mrežama Ili https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeWNehOqfC9IEWFW4FwqrcWNYf36R8WWbXmMxFqnES4Ad4S9Q/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0 i https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdFE63hynSyKL4TB5rdVMGXWAdc7FAClARo1E0wFtCyNm5qxg/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0.

Foto Istarski borac Pula

Puno medalja i najveći pehar za judaše Istarskog borca na međunarodnom kupu Labinska republika

Foto Policijska uprava istarska

“Operirali” po Umagu, Novigradu i Poreču – Policija na djelu zatekla serijske provalnike