in

U Funtani otvorena dječja izložba slika: Premijerno predstavljeni i ručno rađeni Funtanjanski magnetići

FOTO UDRUGA NA IZVORIMA PRIJATELJSTVA

Jučer, 23. svibnja, u prepunoj Galeriji Zgor murve u Funtani otvorena je prekrasna dječja izložba slika i radova, nastalih u kreativnoj radionici „Art Funtana”.

Ideja o slikarskoj grupi “Art Funtana” proizašla je prošle godine u ljetnom kampu Funtana kad su uvidjeli talente i potrebu djece da se izražavaju kroz sliku i kreativu. I tako je sve započelo. Zadatak je bio djeci stvoriti prostor u kojem mogu slikanjem i kreativom stvarati, izražavati svoje talente i da pritom kvalitetno provode slobodno vrijeme u ovo doba “ekrana” .

Odaziv na radionice bio je odličan, što se vidi po izloženim radovima koje možete razgledati tijekom cijelog ljeta četvrtkom i petkom od 19 do 21 sat.

Pod pratnjom Jasminke Peršurić, Marije Sekulić, Aliče Pištan, Sonje Peršurić i Sande Jukić svake subote odvijale su se radionice slikanja u prostoru kojeg su dobili na korištenje od Turističke zajednice Funtana i načelnika Mladena Grgete.

-Izložba je kruna našeg stvaranja i prvenstveno joj je cilj bio da javnost vidi što djeca stvaraju i koje su njihove mogućnosti kad im se pruže pažnja i prilika. Neprocjenjivo je vidjeti djecu koja stoje ponosno i veselo kraj svojih slika i razgovaraju s posjetiteljima o njoj. Osim slika koje su izložene, a uz snažnu podršku direktorice TZ-a Funtana Ane Milohanović Čehić osmislili smo i dječjom rukom oslikali i izradili prve Funtanjanske magnetiće – suvenire ribicu, grmala i Istru koji su spremni za odlazak u svijet. Ideja je bila stvoriti suvenir kojeg naši gosti i prijatelji mogu ponijeti kući kako bi ih podsjećali na boravak u našoj predivnoj Funtani. Nisu savršeni i ne trebaju biti.. Ali sigurno će Vam srce zatitrati kad ih pogledate jer djeca su u njih utkala vrijeme, strpljenje i ponos na svoje mjesto i zavičaj, ističe Sanda Jukić u ime organizatora, Udruge za djecu i mlade „Na izvorima prjateljstva“ Funtana.

Zahvaljuju se Turističkoj zajednici, načelniku Grgeti i svim pojedincima koji ih bodre i pomažu, svim tatama, mama i cijelim obiteljima koji daju sve što treba da im projekti uspiju. Zahvalili su i Ivanu Liovići koji im je za ovu priliku ručno izradio prijeko potrebne drvene nosače za slike, s imenom “Art Funtana”.

-Ponekad nam se čini kao da je cijela Funtana iza nas i svi žele pomoći u projektu kako bi se djeci dalo taj osjećaj zajedništva i pripadnosti te postavilo temelje da Funtana bude zauvijek njihov dom, zaključila je Sanda Jukić.

Pozvala je sve da posjete izložbu u galeriji “Zgor Murve”, na adresi Ribarska ulica 24.

Foto Policijska uprava istarska

MUP: AMBER Alert Europe pokreće europsku kampanju za usmjeravanje roditelja tijekom nestanaka djece

Nesreća na pulskoj rivi - foto čitatelj

Policija objavila detalje bizarne nesreće na pulskoj rivi: Udario u stup, prevrnuo se i pobjegao