in

U OŠ Poreč obilježen Međunarodni dan Kleefstra sindroma

Foto Grad Poreč

Živo i veselo bilo je danas u Osnovnoj školi Poreč i Posebnom odjelu koji djeluje u školi gdje je organizirano prigodno druženje povodom Međunarodnog dana obilježavanja sindroma Kleefstra i rijetkih bolesti kod djece. Ovom je prigodom u Posebnom odjelu škole organizirano obilježavanje uz igru i zakusku, te su za tu priliku učenici Odjela sami izradili plakat i za svog prijatelja sa Kleefstra sindromom izradili zvučne igračke uz pomoć voditelja.

Obilježavanju se pridružili i porečki gradonačelnik Loris Peršurić sa suradnicama, pročelnicom Upravnog odjela za društvene djelatnosti Vesnom Kordić i voditeljicama Odsjeka u tom odjelu Tihanom Mikulčić i Nadijom Štifanić Dobrilović, te ravnateljicom gradske ustanove Centra za pružanje usluga u zajednici Zdravi grad Poreč i predsjednicom Društva invalida Poreč Natašom Basanić Čuš. Gradonačelnik i suradnice ovom su prilikom polaznike Posebnog odjela iznenadili poklonima, posebnim didaktičkim prilagođenim materijalima.

Međunarodni dan Kleesfstra sindroma obilježava se 17. rujna, a tim će povodom u Poreču gradska palača biti osvijetljena u ljubičastu boju u noćnim satima u noći sa subote na nedjelju, objavio je Grad Poreč u priopćenju.

Foto KDPSR Poreč - Matea Sumajstorčić u Grčkoj

POREČ: Zapažen uspjeh Matee Sumajstorčić na Mediteranskim igrama na pijesku

novigrad

NOVIGRAD: Obavijest o suzbijanju komaraca za 16.9.