in

U Poreču otvoren Dječji ljetni kamp

Foto Grad Poreč - Počeo Dječji ljetni kamp 2024.

Svečanim otvaranjem na Gradskom kupalištu i u dvorištu valamarovog hotela Pinia, polaznici prve smjene Dječjeg ljetnog kampa zajedno su s porečkim gradonačelnikom Lorisom Peršurićem otvorili ovogodišnje izdanje ljetnog kampa, koji se odvija na dvije lokacije i u kojem će sljedeća dva mjeseca boraviti, igrati se, družiti, kupati se i učiti oko 400 djece. 

Foto Grad Poreč - Počeo Dječji ljetni kamp 2024.
Foto Grad Poreč – Počeo Dječji ljetni kamp 2024.

Podsjetimo, za najmlađe sugrađane u Poreču su već desetljećima organizirani brojni ljetni kampovi, na više lokacija. Upravo je takav oblik organiziranog, kvalitetnog i zabavnog provođenja dijela ljetnih praznika jedan od omiljenih izbora djece, ali i roditelja, od kojih veliki dio radi upravo u turizmu.

Djecu je na obje lokacije ujutro došao pozdraviti gradonačelnik, a pridružile su mu se i glavna koordinatorica kampa, upraviteljica Društva „Naša djeca“ Poreč Katarina Kadum, pročelnica gradskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti Tihana Mikulčić i suradnica Nadia Štifanić Dobrilović te Denis Prevolšek, direktor operacija Collection objekata destinacije Poreč u Valamar Rivieri. 

Kako je napomenuo gradonačelnik, zahvalan je da DND Poreč, Grad i Valamar surađuju na programima za kvalitetno, sigurno i zabavno odrastanje djece te za bezbrižno ljeto kako za djecu, tako i za roditelje, a Grad dodatno pomaže na način da sufinancira boravak u kampu za djecu sa svojeg područja, dok onoj u socijalnoj potrebi u potpunosti financira boravak u kampu.

Foto Grad Poreč - Počeo Dječji ljetni kamp 2024.
Foto Grad Poreč – Počeo Dječji ljetni kamp 2024.

Kao i dosadašnjih godina, djeca su podijeljena u tri dobne skupine, od predškolskog uzrasta, pa do 5. razreda, u tri dvotjedne smjene, u vremenu od 6:45 do 16 sati.  

S djecom će raditi 48 stručnih voditelja i  asistenata, po dvoje na svaku skupinu djece, uz doprinos po tri mlade volonterke u svakoj smjeni. Kampom koordinira Društvo „Naša djeca“ Poreč, a već godinama se skrb o djeci tokom ljeta provodi u uhodanom partnerstvu s Gradom Porečom i tvrtkom Valamar, objavio je Grad Poreč.

pojas automobil

Istarska policija najavila za utorak prometnu akciju

poreč porečko ljeto koncert

U Poreču Cubismo, kino na otvorenom, La mula de Parenzo Tour i još mnogo toga