in

Učenici iz TARA i VRSARA: Druženje i terenska nastava u Austriji

Foto OŠ Tar-Vabriga

Učenici osmih razreda OŠ Tar-Vabrige i OŠ Vladimira Nazora iz Vrsara ponovno su godinu završili zajedničkim druženjem i nastavom na terenu. Prošle su godine učiteljice njemačkog jezika Kristina Lijović i Tiana Orihovac Knezoci pokrenule zajednički projekt u kojem su spojile osmaše obiju škola kroz projekt „Schreib mir eine Nachricht!“ ili „Napiši mi poruku!“ putem kojeg su se mogli upoznati te komunicirati na njemačkom jeziku.

Nastavak projekta uslijedio je i ove godine te su na kraju nastavne godine odlučili zajedno posjetiti Klagenfurt u Austtriji u kojem se nalazi zabavni park „Minimundus“. Osim što su imali prilike družiti se, upoznali su znamenitosti toga grada, ali i priču o nastanku toga grada u blizini jezera Wörthersee.

Foto OŠ Tar-Vabriga
Foto OŠ Tar-Vabriga

U samom Minimundusu učenici su dobili zadatak po grupama pronaći sve minijature znamenitosti iz Njemačke, Austrije i Hrvatske te da se uslikaju. Grupa koja je prva bila gotova sa zadatkom proglašena je pobjednikom te osvojila suvenire iz Klagenfurta. Osim što su se učenici mogli zabaviti, naučili su prepoznati važne znamenitosti zemalja njemačkog govornog područja.

Na kraju terenske nastave su i učenici i učitelji bili zadovoljni uspješnosti odrađene terenske nastave te zaključili da se suradnja treba nastaviti i dogodine s nekim drugim generacijama, saznajemo u školi.

Foto Grad Pula

Molotovljev koktel u Istri: Na zgradu gradske palače bacio bocu sa zapaljivom tekućinom

benzinska tar foto tanja kocijančić gužva

Od utorka, 6.6., opet skuplje gorivo