in

Učenici VIŠNJANA, KAŠTELIRA i VIŽINADE kao zvijezde – Videom pobijedili na natječaju i osvojili besplatno voće i povrće za sve

Osnovna škola Jože Šurana Višnjan i ove je godine izabrana između brojnih hrvatskih škola na Kauflandovom natječaju kao jedna od četiri u Istri koja će dobivati svježe voće i povrće tijekom cijele školske godine. Osim Višnjana, ove su godine u Istri izabrane i pulska OŠ Kaštanjer, pazinska OŠ Vladimira Nazora i Talijanska osnovna škola Galileo Galilei iz Umaga.

Dakle, između 200 pristiglih video uradaka stručni žiri u sastavu: Marko Vojvodić i Igor Ivanović, kompozitori pjesme „Dobre stvari su pred nama“, potom Dino Jelusić, izvođač pjesme i Marija Franić, voditeljica Korporativnih komunikacija Kauflanda, izabrao je 42 najkreativnija videa. Pobjedničke škole osvojile su titulu Kaufland škole ViP za školsku godinu 2021./2022. Za svaku trgovinu Kauflanda u Hrvatskoj odabran je po jedan video, a za višnjansku je to porečka trgovina. I tako će Višnjan s područnim školama Kaštelir i Vižinada od rujna, tijekom čitave školske godine, svakog tjedna besplatno dobivati svježe voće i povrće.

No, to Višnjancima, Kaštelircima i Vižinadežima nije prvi put, doznajemo od voditeljice ovog projekta, učiteljice Davorke Tumpić. Voće i povrće besplatno su osvojili i 2018. i 2019. a jedino lani nisu jer zbog pandemije nije natječaj ni organiziran.

Pa krenimo redom. U ovogodišnji projekt bilo je uključeno zaista jako puno ljudi!

Dobre stvari su pred nama

Za ovu 2021. godinu, jubilarnu i slavljeničku godinu u kojoj Kaufland obilježava 20 godina poslovanja u Hrvatskoj, natječaj je bio poseban izazov u kojem su najviše uživali oni učenici koji vole glazbu, pjevanje i plesanje.

Zadatak je bio snimiti video uz pjesmu skupine Nova generacija „Dobre stvari su pred nama“. Video je trebao ispuniti nekoliko uvjeta te je trebao sadržavati element voća i/ili povrća te logotip Kauflanda (u bilo kojem oblikuu), trajanje videa trebao je biti minimalne dužine 20 sekundi i maksimalne 2 minute te je u videu bilo moguće koristiti snimku pjesme ili su je djeca mogla sama izvesti.

Kako ni ove godine nismo htjeli propustiti prilku da osvojimo godišnju donaciju voća i povrća, a dodatna motivacija bila je i nagrada u vidu profesionalnog snimanja videspota za jednu (najbolju) ekipu, prionuli smo na posao.

Natječaj Kaufland škola VIP 2021./2022. objavljen je ove godine sredinom travnja. Bio je to tjedan online nastave za niže i više razrede naše škole. Epidemiološka situacija i mjere koje smo trebali ispoštovati dodatno su nam otežali organizaciju snimanja.
Učiteljica Davorka Tumpić osmislila je idejno rješenje videospota te vodila cjelokupnu pripremu i organizaciju snimanja.

Prvo snimanje odrađeno je s učenicima produženog boravka PŠ Kaštelir, subotu 24. travnja. Te sunčane subote snimalo se u Labincima, Kovačima i Kašteliru, od igrališta, parka, škole, ulica mjesta do dvorišta kuće koju nam je kao scenu velikodušno ustupio snimatelj Josip Pino Ružić i njegova obitelj. Istovremeno, online su se uvježbavali glasovi pjevačkog zbora naše škole te smo ih pod vodstvom učiteljice glazbene kulture, Tine Pajdaš, snimili pojedinačno u studiju. Pjesmu “Dobre stvari su pred nama” koju u originalu izvode zvijezde The Voica, učiteljica je prilagodila glasovima djece i skratila trajanje prema propozicijama natječaja.

Istovremeno, također online, sudjelovali su i učenici Likovne grupe koji su uz mentoricu učiteljicu Izabelu Raunik Keglević izradili crteže voća i povrća, te ih vrijedno donosili u školu kako bi ih kao rekvizite za priču upotrijebili u videospotu.

Posljednje snimanje bilo je na lokaciji Tićan u Višnjanu koja nam je poslužila kao savršena kulisa za završne scene pjevača, zbora i glumaca.

Ukupno više od 15 sati snimanja, isto toliko pripreme i organizacije, usklađivanja glasova, glazbe i montaže za konačne 2 minute videa. Zahvaljujemo roditeljima, učiteljima, tehničkoj službi i svima koji su pomogli u realizaciji ideje. Posebno se zahvaljujemo Damiru Greguroviću koji nam je odsvirao i snimio svoju izvedbu na gitari i Marku Purišiću za izvrsno slaganje i kombiniranje snimaka dječjih glasova.

Posebno veliko hvala snimatelju Josipu Pinu Ružiću, poručila je Tumpić.

Pogledajte video:

Link na video:

U snimanju videospota ove godine sudjelovali su učenici Matične škole Višnjan, PŠ Kaštelir i PŠ Vižinada.

Pjevački zbor:

Paola Deklić Kovač, Marta Blažević, Mia Špehar, Edina Kurtović, Laura Černjul, Anamaria Majkus, Angelina Milić, Steisi Ritoša, Anika Blažević, Neva Blažević, Nika Baf, Anea Ružić

Mentorica: Tina Pajdaš

Glumci:

Ketrin Stanojević, Simon Brgudac Arabella Benček, Jelena Čemerić, Giovanni Diklić, Lana Đuretić, Erik Gruić, Dea Habek, Franko Kovač, Nikol Momić, Mia Valenta, Gabriel Košeto, Lucas Sudar, Tiana Vuletić, Nika Vlahović

Rekvizite izradile:

Mia Špehar, Paola Kovač Deklić, Ana Vrbat, Ana Legović, Aurora Sitar, Karla Krajina

Mentorica: Izabela Raunik Keglević

Vozač: Damir Milohanić

Asistenti: Danijela Manarin Horvat, Sandra Košeto Keleković, Ljupka Vojtkiv Matić, Maristela Žiković, Marina Legović

Kamera, montaža: Josip Pino Ružić Asistenti: Petra Ružić, Terezija Ružić

Gitara: Damir Gregurović

Glazbeni producent: Marko Purišić

Eko abeceda za besplatno voće

Na natječaj smo se prvi put prijavili 2018. godine kada je naša škola prvi put odabrana kao škola partner projekta “Kaufland škola voća i povrća”. Zadatak je bio osmisliti što više kreativnih prikaza eko savjeta, za svako slovo abecede. Osmislili smo i kreativno oblikovali Eko abecedu.

Tada smo u vrlo jakoj konkurenciji odabrani u društvo 38 partnerskih škola. Zahvaljujući trudu, osvojili smo donaciju svježeg voća i povrća jednom tjedno tijekom cijele školske godine 2018./2019.

Projekt je odrađen na inicijativu učiteljice Davorke Tumpić i produženog boravka PŠ Kaštelir u suradnji s učenicima od 1. do 8. razeda PŠ Kaštelir i učitelja talijanskog jezika Tonija Drandića, te tadašnje učiteljice biologije Dušanke Tomić Luk i 6. razreda iz Matične škole Visnjan.


Superjunaci

2019. godine na natječaju smo pobjedili crtajući voće i povrće te smišljajući super junake zdravog života.

Projekt je odrađen na inicijativu učiteljice Davorke Tumpić i produženog boravka PŠ Kaštelir u suradnji s učenicima od 5. do 8. razeda naših škola (MŠ Višnjan, PŠ Kaštelir i PŠ Vižinada) i učiteljice likovne kulture Marine Pacenti.

Kao odabrana škola partner ponovno smo osvojili donaciju svježeg voća i povrća jednom tjedno za sve tri škole tijekom cijele školske godine 2019./2020.

Za natječaj smo nacrtali preko 200 crteža voća i povrća iz Kauflandovog asortimana te osmislili i nacrtali mnoštvo Kauflandovih super-junaka koji se zdravo hrane, brinu o okolišu i razvrstavaju otpad.

opća bolnica pula mornarička covid odjel

ISTRA – U petak jedan novi slučaj, loše vijesti iz bolnice

FOTOGALERIJA pada aviona: Istražitelji će na terenu utvrditi zašto je došlo do nesreće