in

UMAG: Uspješno završena škola plivanja za djecu s teškoćama u razvoju

Foto Crveni križ Bujštine

Proteklog vikenda završena je škola plivanja za djecu s teškoćama u razvoju koju je pohađalo osmero djece s kojima se kroz dva vikenda radilo individualno s licenciranom trenericom i njihovim roditeljima! 

Nositelj projekta škole plivanja za djecu s teškoćama u razvoju bio je Crveni križ Bujštine. Projekt je financiran kroz Službu spašavanja života na vodi i ekološke zaštite priobalja Hrvatskog Crvenog križa po  nazivom „Sigurnost na vodi“. Partner u provedbi bila je Udruga Pružam ti ruku Umag koja se bavi  promidžbom i unapređivanjem položaja djece sa teškoćama u razvoju i osoba sa invaliditetom. Cilj programa usmjeren je prema postizanju  veće sigurnosti djece s TUR-om prilikom boravka uz vodu i u vodi kao i pomoć roditeljima na način da njihova djeca kvalitetno i pod stručnim vodstvom provode dio svog slobodnog vremena. 

Školu plivanja vodila je Sara Brajković, a uključeni su bili i  roditelji koji pomažu trenerici i sami uče kako pomoći djeci da kroz igru u moru savladaju tehnike plivanja. Škola plivanja se održavala u uvali kod Stella Marisa u Umagu, priopćeno je iz Crvenog križa.

FALI KRVI! Akcija darivanja u Bujama u srijedu, 24. kolovoza

Biciklijada sv. Bernardo 2022. - Foto TZ Funtana

Biciklijadom završila Bernardova u Funtani