in

Uređuje se novi dječji park u Žminju

Novi dječji park u Žminju dobiva svoje obrise. Nove sprave, uređenje, ali i sportski dio te naravno dio i za roditelje. Radi se o parkiću u centru mjesta, smještenom kod nogometnog igrališta, te omiljenom okupljalištu djece različite dobi te njihovih roditelja, kaže načelnik Željko Plavčić.

-Djeca su naša budućnost, pa je stoga postojala potreba uređenja novog i modernog dječjeg igrališta u Žminju, dodaje načelnik.

Istaknuo je da su se na uređenje parka odlučili zahvaljujući sredstvima LAG-a Središnja Istra od kojeg su dobili bespovratnih 15 tisuća eura u kunskoj protuvrijednosti. Ostatak do konačne cijene od 329 tisuća kuna financirat će Općina Žminj. U sklopu ove investicije okoliš će se hortikulturno urediti i nabaviti šest kompozicija za igru, četiri klupe i ostalo.

Načelnik je spomenuo i druge ambiciozne planove koje im slijede idućih tjedana. U prvom redu bit će to početak rekonstrukcije malonogometnog odnosno rukometnog igrališta i pristupne staze oko škole koji će započeti za dva tjedna.

Svaka županija samostalno odlučuje o povratku djece u škole

U Petroviji prekinut promet zbog prometne nesreće, u automobilu prikliještena starija osoba