in

VIŠNJAN: Nina Smolica, županijska prvakinja, odlična i na državnom natjecanju iz povijesti

Tea Bonaca i Nina Smolica
Na Državnom natjecanju iz povijesti koje je održano u matičnoj školi, sudjelovala je učenica Nina Smolica iz 7. razreda Osnovne škole Višnjan. Nina je osvojila 1. mjesto na Školskom i 1. mjesto na Županijskom natjecanju, nakon čega je na Državnom natjecanju od ukupno 56 natjecatelja u Republici Hrvatskoj osvojila 13. mjesto pod mentorstvom učiteljice iz povijesti Tee Bonaca. Unatoč pandemiji Nina je pokazala motiviranost i volju te dokazala da se i u teškim uvjetima mogu postići izvrsni rezultati. Čestitamo Nini na odličnom uspjehu!
Nina je odgovorila na nekoliko pitanja.
Kako su tekle pripreme za natjecanje?
Odmah nakon što sam saznala da idem na državno natjecanje učiteljica i ja počele smo održavati dodatnu nastavu, nekoliko puta tjedno. Ma da sam isto i dodatno ponavljala gradivo sama.
 
Gdje si pronalazila motivaciju za dodatan angažman učenja nastave povijesti?
Većim dijelom motivirala me učiteljica, koja nije prestala vjerovati u mene, i to što mi je gradivo zanimljivo te sam ga učila sa znatiželjom.
Jesi li zadovoljna s rezultatom i odvijanjem online natjecanja?
Rezultatom sam jako zadovoljna. Pošto sam dodatnu nastavu imala online sretna sam što sam postigla rezultat koji je bio iznad očekivanja.

Istra – U četvrtak tri novozaražena, sve manje hospitaliziranih

Policajka Radmila Pekas pomaže zajednici i bez odore – Volontira u udruzi za djecu s teškoćama u razvoju i antikvarijatu