in

VRSARSKI učenici predstavili “Blago kapetana Morgana“ na istarskom Festivalu zavičajnosti

Foto OŠ Vrsar

Učenici Osnovne škole Vladimira Nazora sudjelovali su na Festivalu zavičajnosti u Osnovnoj školi Fažana, gdje su predstavili svoj rad pod nazivom „Blago kapetana Morgana“. Taj projekt odvija se tradicionalno već devetu godinu u sklopu institucionalizacije zavičajne nastave, s ciljem upoznavanja novih generacija učenika sa tradicijom, običajima i povijesnom baštinom Istre.

-Ove godine, projekt se sastojao od istraživanja legende o jednom od najpoznatijih gusara svih vremena – Henryu Morganu i priče o blagu koja je navodno zakopano negdje između Vrsara i Limskog kanala. Radeći marljivo cijele godine, učenici su skupili dovoljno materijala, koji su zatim na festivalu i predstavljeni. Samo blago, nažalost, još nije pronađeno, ali je zato tijekom potrage bilo puno smijeha, zabave, a i učenici su ponešto naučili o vlastitom zavičaju i mitovima koje ga okružuju, poručujz iz OŠ V. Nazora.

Čestitke svim učenicima, a naročito Diti Šegon, Romanu Malinariću, Leniju Malinariću, Marini Čehić i Juri Prekalju, koji su projekt izveli pod mentorstvom učitelja povijesti, Nikole Vukelića, saznajemo u školi.

trgovina dućan butiga ilustracija unsplash

Lidl povukao proizvod s polica. Sadrži nedozvoljen pesticid

Foto DVD Marčana - Akcija u Raklju

RAKALJ: U nedjelju eko akcija čišćenja uvale Luka