in

VRSARSKI UČENICI sudjelovali na natjecanjima iz 10 predmeta – Mnogi su pozvani na županijska natjecanja

Foto OŠ V. Nazora Vrsar

I ove godine, pandemiji i online nastavi usprkos, brojni su učenici bili motivirani za učenje i sudjelovanje na školskim natjecanjima. Na natjecanjima iz 10 različitih predmeta i LIDRANA sudjelovalo je 45 učenika, a ima učenika koji su sudjelovali na 2, 3,4,5 pa i 6 natjecanja.

Natjecanje iz engleskog jezika održano je 25. siječnja i na njemu su sudjelovali Vito Božović i Pia Kovačić učenici 8.a razreda. Pokazali su zavidno znanje, a Vito Božović pozvan je na županijsko natjecanje gdje odlazi u pratnji sa mentoricom Veronikom Keil.

Natjecanje iz tehničke kulture održano je za vrijeme online nastave , a svoje znanje i praktične vještine iz elektronike pokazali su Pia Kovačić (8.a), Loris Žužić, Chiara Zrno i Matias Marinović (svi 8.b).

Na županijsku razinu natjecanja pozvane su Chiara Zrno i Pia Kovačić uz mentoricu Sabinu Papić.

Na natjecanju iz kemije održanom 3.2. sudjelovali su učenici 7. razreda: Karlo Kazalac, Anika Ligović iz 7.a razreda te Dino Maras i Ivan Matukina iz 7.b razreda

U osmom razredu sudjelovale su naše jake snage: Pia Kovačić, Luka Šop i Chiara Zrno. Mentorica svih učenika je Vera Grizelj.

Na županijsko natjecanje pozvani su Pia Kovačić, Luka Šop i Dino Maras.

Na općinskom natjecanju iz LIDRANA sa svojim literarnim radovima sudjelovali su učenici šestih razreda pod vodstvom mentorice Stjepane Čumigaš Krivačić: Marina Čehić, Gabriel Aquilante, Vito Degrassi, Luka Lovrić, Leni Malinarić, Petra Pilat, Vita Šantić i Dita Šegon.

Na županijsko natjecanje upućeni su radovi Vita Degrassia i Dite Šegon.

Na natjecanju iz povijesti koje se održalo 7.2. sudjelovali su Lea Jukić, Marija Hakač, Petar Matukina i Lana Paulišić svi učenici sedmih razreda te učenici osmih razreda: Matias Marinović,Nina Radetić, Luka Šop, Chiara Zrno i Loris Žužić i Pia Kovačić.

Na županijsko natjecanje pozvana je Marija Hakač (7.a), mentor Nikola Vukelić.

Na natjecanju iz vjeronauka uz podršku mentorice Nade Grgić sudjelovali su Ana Ćosić (7.a), Anika Ligović(7.a),Iva Popović(7.a), Dino Maras i Mateo Maras /7.b) i Luka Šop (8.a).

Na  natjecanju iz fizike po programu za učenike osmih razreda sudjelovali su Pia Kovačić, Luka Šop i Matias Marinović, a iskušao se u znanju i Karlo Kazalac iz sedmog razreda, mentor Sabina Papić.

Na županijsko natjecanje pozvani su svi osmaši Pia, Luka i Matias.

Na natjecanju iz talijanskog jezika sudjelovao je samo Matias Marinović (8.b), ali je bez teškoća svojim uspjehom ostvario poziv na županijsku razinu natjecanja. Mentor učenika je Bojana Klobas.

Nina Radetić iz 8. Razreda (mentor Stjepana Čumigaš Krivačić) te Marija Hakač, Lea Jukić, Dino Maras, Mateo Maras i Ivan Matukina iz sedmih razreda (mentor Marijana Pavičić Nenadović) sudjelovali su na školskom natjecanju iz hrvatskog jezika.

Na županijsku razinu natjecanja pozvan je Dino Maras (7.b)

Na natjecanju iz biologije sudjelovali su Nina Radetić, Luka Šop i Chiara Zrno iz osmih razreda.

Na županijsku razinu natjecanja pozvan je Luka Šop uz mentoricu Veru Grizelj.

Već tradicionalno najbrojnije je natjecanje iz matematike na kojem sudjeluju učenici od 4.-8. razreda. Na školskom natjecanju svoje znanje pokazali su naši hrabri i vrijedni četvrtaši: Alan Sadiković, Nikolaj Zupe, Vita Velenik, Aida Karabegović, Piero Žiković, Mateo Čuka,David Maras i Stefan Prekalj, mentorica Elena Morellato Djapjaš.

Zatim učenici 5.b razreda Oliver Cvitković i David Žužić. Matija Gluhić,Elena Popović i David Laković iz šestih razreda. Iz 7.b razreda Dino Maras, Mateo Maras i Ivan Matukina te Luka Šop iz osmog razreda, mentor Olivera Ilić.

Na županijsko natjecanje pozvani su Nikolaj Zupe i Luka Šop.

Na školskom natjecanju iz njemačkog jezika sudjelovali su: Marta Valenta, Nina Radetić, Nika Soldatić, Dina Šahić, Chiara Zrno, Matias Marinović i Loris Žužić, mentor Kristina Lijović.

Na županijsko natjecanje pozvana je Marta Valenta.

Uspjesi  učenika na školskim natjecanjima pokazuju izvrstan rad, sposobnost i motiviranost  učenika i njihovih mentora. Ponosni smo na sve učenike koji su uložili dodatni trud kako bi usvojili nova znanja i svima koji su ostvarili pravo sudjelovanja na županijskim natjecanjima želimo puno uspjeha.

Novinarska grupa

Izvor OŠ V. Nazora Vrsar

Gortanova ulica Poreč - Foto Tanja Kocijančić

POREČ: Gortanova i Pionirska ulica zatvaraju se u četvrtak zbog radova

TAR: Lanterna je digitalni školski list kojeg pišu i uređuju učenici