in

Za Dan Umjetničke škole Poreč plesni spektakl uz goste iz Zagreba, Rijeke i Požege

Foto Umjetnička škola Poreč

Umjetnička škola Poreč poziva da dođete i podržite plesače i goste te uživajte u glazbi i plesu u srijedu, 15.5.2024. u 18 sati u Kazališnoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Poreč.

Povodom Dana Umjetničke škole Poreč učenici i učenice plesnog odjela pripremili su bogat plesni program uz goste iz Škole suvremenog plesa Ane Maletić iz Zagreba, Osnovne škole za klasični balet i suvremeni ples pri OŠ Vežica iz Rijeke te Umjetničke organizacije „ Plesna radionica Ilijane Lončar“ iz Požege. 

U plesnom programu prikazat će se koreografije svih razreda odjela suvremenog plesa Umjetničke škole Poreč koje su pripremile učiteljice plesa Andreja Široki i Olga Čehić s učenicima, dok će se gosti iz Zagreba predstaviti nagrađivanom koreografijom „Djelo“ u izvedbi učenica 1. razreda srednje Škole suvremenog plesa Ane Maletić pod mentorstvom nastavnice Nataše Jurišić. 

Gosti iz Rijeke dolaze s plesnim ansamblom Osnovne škole za klasični balet i suvremeni ples pri OŠ Vežica iz Rijeke s koreografijom „Izvaljeno jaje u gnijezdu“, koreografijom koja je nastala u sklopu projekta izgradnje planinarskog skloništa i promatračnice za ptice Kremenjak na Učki. Koreografiju potpisuje nastavnica Kate Foley zajedno s učenicama. 

Umjetnička organizacija „Plesna radionica Ilijane Lončar iz Požege predstavit će se s dva sola u izvedbi Petra Galovića u koreografiji Ilijane Lončar i Zvonimira Kvesića.

Posjetitelje očekuje raznovrstan i zanimljiv plesni program triju umjetničkih plesnih škola i plesača iz Požege. 

Foto Turistička zajednica grada Poreča

POREČ je proteklog vikenda bio središte zabave u Istri

Danas, 14.5., u Bujama predstavljanje knjiga „Deset dugih dana” Maje Klarić i „Put u Santiago” Jane Prević Finderle