in

Za sigurnost učenika oko škola u rujnu brinu policajci

Foto Policijska uprava istarska - Prvi dan škole

Danas je u školske klupe u Istarskoj županiji sjelo 1.752 novih školaraca, a o njihovoj sigurnosti u prometu brinut će policijski službenici koji će svakodnevno u vrijeme početka i završetka nastave biti u zoni škola.

Poštujte naše znakove - foto MUP
Poštujte naše znakove – foto MUP

 
”Ministarstvo unutarnjih poslova već 28 godina provodi akciju kojoj je cilj upoznati mališane s prometnim pravilima i osigurati njihov sretan dolazak u školu i povratak kući. Policija će pojačano nadzirati promet u zonama škola, zajedno s prometnim redarima i prometnom jedinicom mladeži. Osim toga, policijski službenici održat će predavanja prvašićima kako bi ih upoznali s temeljnim pravilima sigurnog sudjelovanja u prometu, a sudjelovat će i na prvim roditeljskim sastancima te roditeljima prenijeti najvažnije poruke o sigurnom sudjelovanju njihove djece u prometu. Sve ove aktivnosti poduzimat ćemo kako bi naša djeca bila što sigurnija”, rekao je danas kod Osnovne škole Kaštanjer u Puli voditelj Službe prometne policije Policijske uprave istarske Josip Lukić.
 
Njegove riječi potvrdila je i ravnateljica osnovne škole Nada Crnković koja je zahvalila policijskim službenicima na suradnji te je navela kako prisutnost policije na početku školske godine oko škole puno znači i djeci, ali i djelatnicima škole.

Poštujte naše znakove - foto MUP
Poštujte naše znakove – foto MUP

 
Na području Policijske uprave istarske u  rujnu 2021. godine,  tijekom provođenja preventive akcije ”Poštujte naše znakove”, nisu evidentirane prometne nesreće u zonama škola u kojima su sudjelovala djeca. No, nažalost, tijekom protekle školske godine na istarskim je prometnicama stradalo 43 djece. Jedno dijete je poginulo kao suvozač na motociklu, dvoje djece je teško ozlijeđeno, a 40 lakše. Najviše djece stradalo je u svojstvu putnika u vozilima, a najčešće u vozilima svojih roditelja ili najbližih osoba, s kojima bi trebala biti i najsigurnija.
 
Policijska uprava istarska stoga ponovno apelira na sve sudionike u prometu da obrate pozornost na naše najmlađe i da svi zajedno poduzmemo sve što je u našoj moći kako bi se povećala sigurnost djece u prometu. Budite odgovorni sudionici u prometu i poštujte znakove!

tar općina općinska uprava općina tar vabriga

TAR: Obavijest o subvencioniranju prijevoza učenika srednjih škola

Foto Općina Kaštelir-Labinci

KAŠTELIR: Darovi i lijepe želje za prvašiće i učitelje