in

Do večeri kiša diljem zemlje, u gorju moguć snijeg

Ilustracija Pixabay

Istrametova prognoza za petak: Pretežno oblačno vrijeme uz mjestimičnu kišu, naročito poslijepodne i navečer kada na riječkom području može biti obilnijih količina. Najmanje kiše očekujemo na zapadu i jugu Istre. Puhat će umjeren i jak južni i jugozapadni vjetar, na Kvarneru jugo. Jutarnje temperature zraka od 5 do 10 °C, dnevne vrijednosti između 10 i 14 °C.

Prema prognozi s televizije N1, pretežno oblačno je diljem zemlje, s tim da kiše ima tek na širem riječkom području, u Gorskom kotaru, kao i na istoku, na širem području Osijeka. Dosta se razmahao jugozapadnjak u gorju, stoga ne čude problemi u prometu, koje potvrđuje jutrošnje izvješće Hrvatskog autokluba.

Zbog olujnog vjetra na državnim cestama DC1 Koranski most-Borje i DC217 Ličko Petrovo Selo-GP Ličko Petrovo Selo zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).

Vjetrovito je i na moru gdje pušu jugozapadnjak i jugo, koje će još i pojačati prema večeri na jako i vrlo jako. Intenzivirat će se i oborina, u drugom dijelu dana, i lokalno će biti obilnija, osobito na sjevernom Jadranu, gdje prolazno može i zagrmjeti. U noći su i drugdje na moru mogući neverini.

Što se unutrašnjosti tiče, u višem gorju može biti pojave susnježice i snijega.

Snijeg je izgledan i tijekom nedjelje, isto tako najizglednije u gorju, no prolazno bi susnježice moglo biti i u nižim predjelima.

Početkom idućeg tjedna je izgledno spuštanje hladnije zražne mase sa sjevera Europe, što bi rezultiralo zamjetnijim padom temperatura, barem tako u ovim trenucima pokazuju prognostički materijali, objavio je N1.

Iz prodaje povučen talijanski proizvod zbog pesticida

U Hrvatskoj 823 nova slučaja zaraze, preminulo 12 osoba