in

DOBRA VIJEST! Porečke odbojkašice negativne na korona-test, ali ostaju u samoizolaciji

Prva ekipa OK Poreč/Foto Tanja Kocijančić

S obzirom na činjenicu da su igračice prve ekipe, trener i pomoćni trener OK Poreč došli u kontakt s igračicama HAOK Mladost koje su, kako je naknadno utvrđeno, pozitivne na koronavirus, klub je objavio 24. rujna da su igračice i treneri negativni na testiranju.

Naime, kako smo već izvještavali, igračice i članovi stručnog stožera prve ekipe OK Poreč u srijedu su podvrgnuti testiranju na COVID-19, a svi su rezultati testova negativni. Opreza radi 12 igračica, kao i trener i pomoćni trener, bit će u samoizolaciji do 3. listopada. Njihovi kontakti mogu nastaviti obavljati svoje redovne svakodnevne aktivnosti.

-OK Poreč će obavijestiti o svim daljnjim aktivnostima i važnim informacijama. Ovim putem poručujemo igračicama i stručnom stožeru da sa zadovoljstvom čekamo njihov brz i uspješan povratak. Svim osobama i nadležnim službama koji su sudjelovali u zbrinjavanju članova Ok Poreč izražavamo našu zahvalnost te posebno cijenimo njihovu susretljivost i profesionalnost, piše u priopćenju ovog kluba.

U nastavku objavljujemo i odgovor Službe za epidemiologiju i to uz odobrenje navedene službe.

„ Poštovani,

dana 22.09.2020. dobila sam obavijest od predsjednika Odbojkaškog kluba Poreč g.Momića i trenera kluba g. Salapure da su odbojkašice iz Poreča u subotu 19.09.2020. u Domu odbojke u Zagrebu  igrale utakmicu s odbojkašicama Odbojkaškog kluba Mladost iz Zagreba, te da su

neke odbojkašice kluba Mladost pozitivne na SARS-CoV-2.

U razgovoru s dežurnim epidemiologom u Zagrebu dobila sam potvrdu toga da se radi o 6 pozitivnih odbojkašica kluba Mladost Zagreb, te sam nakon analize mogućih epidemioloških rizika za prijenos infekcije tijekom utakmice donijela odluku da se 12 odbojkašica iz Poreča stavi u 14-dnevnu samoizolaciju zajedno sa dva trenera koji su bili na toj utakmici. Samoizolacija za njih  traje do subote 03.10.2020. do 24:00, nakon čega se, ako su zdravi i bez znakova COVID-19, mogu  vratiti svojim redovnim aktivnostima.

Temeljem činjenice da su te osobe u međuvremenu ostvarile kontakte s nekim rizičnim skupinama, preporučila sam da im se uzmu brisevi na Sars-Cov-2, što je učinjeno 23.09.2020. i svi su brisevi bili negativni.

To  znači da odbojkašice i njihovi treneri nisu do jučer zarazili nikoga, te njihovi kontakti mogu dalje slobodno obavljati svoje aktivnosti.

Odbojkašice i treneri  ostaju u samoizolaciji kako je dogovoreno do 03.10.2020. i pri tome prate svoje zdravstveno stanje i moguće znakove COVID-19 infekcije.

U slučaju pojave istih trebaju se odmah javiti izabranom liječniku obiteljske medicine ili nadležnom epidemiologu.

Jasna Valić, dr. med.
spec. epidemiologije
Voditeljica Službe za epidemiologiju „

Rovinjski Studio Tumpić/Prenc za pulske bazene dobio prestižno američko priznanje

Rovinjski Studio Tumpić/Prenc za pulske bazene dobio prestižno američko priznanje

Zaklada najavila obilježavanje Tjedna filantropije i Lova na filantropsko blago Pule

Zaklada najavila obilježavanje Tjedna filantropije i Lova na filantropsko blago Pule