in

DOBRE VIJESTI za javni sektor – Svima božićnice i povišice

Ilustracija Pixabay

Danas su održani pregovori vlade i sindikata. Iz sindikata Preporod objavili su kako je dogovorena božićnica te povišica od Nove godine.

“Na današnjim pregovorima Vlade i sindikata javnih službi, Vlada je odlučila ispoštovati potpisano, te isplatiti božićnicu u cjelokupnom iznosu od 1.500 kuna i svim radnicima u javnim službama povećati osnovicu za izračun plaće za 4% od 01.01.2021.”, stoji u priopćenju sindikata.

“Današnji pregovori su išli konkretno po pitanju osnovice i isplate božićnice. Sve ono što smo obećali ćemo i ispuniti – povećanje osnovice od 4 posto i isplatu božićnice. Također, ispunit će se i potpisani sporazumi s policijom i obrazovanjem”, izjavio je nakon sastanka ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović, prenosi HRT.

“Fiskalni kapaciteti su ograničeni, ali naći ćemo sredstva da ispunimo sve obveze koje smo preuzeli. Nema više sastanaka i nadamo se da ćemo iduće godine razgovarati o sljedećem četverogodišnjem razdoblju vezano za TKU”, kaže.

“Završeni su pregovori za Temeljni kolektivni ugovor. Sindikati su i prošli put jasno kazali da su 29. svibnja potpisali sporazum u skladu s izmijenjenim gospodarskim okolnostima. Postoje poteškoće i za iduću godinu, ali smo bili čvrstog stava da se ne može dodatno prolongirati ono što je već prolongirano. Doći će do isplate sukladno dogovorenom Dodatku TKU-a za sve zaposlenike. Ono što smo izborili štrajkom u sustavu obrazovanja, nije bilo predmetom ugovora – to će se i realizirati”, izjavila je nakon sastanka predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem za Index.

POREČ: Obrtnici donirali zaštitne maskice vrtićima i Crvenom križu za potrebe cijele Poreštine

Prestižna nagrada: The Times uvrstio Hrvatsku među top tri najbolje destinacije na svijetu!