in

Dopuštena pirotehnika: Prijatelji životinja mole građane da slave bez vatrometa i raketa

Ilustracija - Foto Jorge Zapata za Unsplash

Prijatelji životinja na svojoj su web stranici objavili da, iako je od danas do 1. siječnja dopušteno korištenje pirotehnike, to se ne odnosi na petarde i redenike iz kategorija F2 i F3, čija je nabava i uporaba od početka ove godine potpuno zabranjena! Apsurdno je da je dopušteno korištenje pirotehnike od 27. do 30. prosinca, kada se ništa ne slavi.

Iz udruge Prijatelji životinja mole građane da ne koriste ni dopuštenu pirotehniku iz navedenih kategorija, poput raketa i vatrometa, jer i takva pirotehnička sredstva uznemiruju ljude i životinje te zagađuju zrak i okoliš. Osim toga, službenim dopisom, koji su uputili svim lokalnim zajednicama, zamolili su i gradove da odustanu od novogodišnjeg vatrometa.

Koliko je opasna sva pirotehnika govori aktualni događaj kada su vatrogasci u posljednji tren spriječili mogući požar stana u Zagrebu, nakon što je ubačena raketa uzrokovala požar na balkonu. Zamaskirani nepoznati počinitelj ubacivanjem petarde, unatoč tome što su zabranjene, zapalio je kontejner, a u susjednoj Srbiji jaka petarda raznijela je ruku 14-godišnjoj djevojčici, podsjetili su Prijatelji životinja.

špina voda

Bez vode 29. prosinca velik dio Višnjanštine i Nove Vasi

tablete kapsule ilustracija pixabay

PROVJERITE JESTE LI GA KUPILI: Vitaminski dodatak prehrani povučen zbog etanola