in

Dr. Hrstić: Od 16 hospitaliziranih samo su dvije osobe cijepljene

Foto: OB Pula

“Od ukupno 16 osoba hospitaliziranih u Općoj bolnici Pula samo su dvije cijepljene, a njih sedam su trenutno na kisiku tako da možemo reći da te osobe imaju srednje teške do teške simptome”, izjavila je za Hinu 21. rujna ravnateljica pulske bolnice dr. Irena Hrstić. 

Zbog trenutne epidemiološke situacije u Istarskoj županiji gdje se iz dana u dan bilježi dvadesetak novih slučajeva zaraze koronavirusom pulska bolnica sve više razmišlja o donošenju odluke o ponovnom aktiviranju Primarnog respiracijskog centra.

Kako je istarski stožer javio jutros, U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 377 uzoraka briseva na covid-19 te potvrđeno 19 novozaraženih dok se od jučer oporavilo šest osoba, tako da je trenutno u Istri 115 aktivnih slučajeva.

U mjerama samoizolacije nalazi se 1.409 osoba, u pulskoj Općoj bolnici, na Odjelu za infektologiju, na liječenju je 16 osoba, a tijekom jučerašnjeg dana umrla je 79-godišnja covid-19 pozitivna osoba s pridruženim kroničnim bolestima. 

NA ISTOJ STRANI(CI): Novi projekt putem kojeg u Poreč stižu prvi bibliokombi i 100 događanja za mlade i djecu s teškoćama u razvoju

Tjedan cjeloživotnog učenja u Učilištu Poreč – Besplatne edukacije o oglašavanju na internetu, fotografiji, komunikaciji…