in

Besplatne edukacije u Vrsaru za mlade, poljoprivrednike i turističke djelatnike

Foto TZ Vrsar

Nakon proslave sv. Martina, studeni u Vrsar donosi edukacije za iznajmljivače privatnog smještaja, zanimljiva predavanja za poljoprivrednike, predstavljanje knjige, ali i neizostavni networking i druženje s mladima s kojima će se pričati o turizmu u Vrsaru. U petak, 17. studenog u maloj dvorani Saline, organizirana je edukacija na temu Administrativno poslovanje i osnovne pripreme za 2024. godinu. Edukacija je namijenjena iznajmljivačima privatnog smještaja, a predavačice su Anamarija Cicarelli i Meri Čizmić Kraljević iz tvrtke Interligo d.o.o. – savjetovališta za privatne iznajmljivače. Na edukaciji će biti riječ o administraciji i zakonskoj regulativi, mogućnosti prilagodbe i unapređenja poslovanja s ciljem postizanja što boljih rezultata, ali i tema vezanih uz porezne obveze iznajmljivača.

Već 20. studenog u Zajednici Talijana Vrsar s početkom u 19.00 sati Pričamo o turizmu: Kakav turizam želim i očekujem u mom mjestu – perspektive mladih iz Vrsara, a s mladima se druže direktorica TZ općine Vrsar dr. sc. Klara Trošt Lesić i moderatorica, doc. dr. sc. Marinela Dropulić Ružić iz tvrtke Meraklis. Pozivaju se mladi iz Vrsara da se pridruže druženju i uključe svojim idejama, razmišljanjima i prijedlozima.

Još zanimljivih predavanja na rasporedu su u četvrtak, 23. studenog s početkom u 17.00 sati u maloj Sportskoj dvorani Saline, a radi se o morfološkim karakteristikama lješnjaka na području Vrsara i uzgoju lješnjaka.

Predavanje je namijenjeno poljoprivrednicima i svim zainteresiranima, a održat će ih dr. sc. Marin Krapac iz Instituta za poljoprivredu i turizam iz Poreča i dr. sc. Predrag Vujević iz Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu.

Još jedna u nizu edukacija namijenjena iznajmljivačima privatnog smještaja bit će organizirana u petak, 24. studenog s početkom u 17.00 sati u dvorani Saline. Naime Akademija održivog turizma – To Go! obuhvatit će niz zanimljivih tema, od razvoja i unapređenja kvalitete ugostiteljske ponude, diskusija i iskustva o tome kako smanjiti potrošnju energenata i vode, održivo financijsko poslovanje u turizmu pa do storytellinga u turizmu.

Predavači na edukaciji biti će Nedo Pinezić, dr. sc. Dolores Pušar Banović, Alan Šišinački i Manuela Hrvatin, iskusni predavači s praktičnim i stručnim znanjima.

Posljednje događanje u studenom je predstavljanje knjige „Il Cammino di San Martino sulle vie di Aquileia“ talijanskog autora Marino del Piccolo koji opisuje put kojim je mladi Martin krenuo, s posebnim naglaskom na friulijske faze ove rute (uključujući Goriziju, Akvileju, Marano Lagunare, Latisanu i Concordia Sagittaria).

Predstavljanje knjige organizirano je u subotu, 25. studenog u Zajednici Talijana Vrsar – Comunità degli Italiani di Orsera s početkom u 18.30 sati. Predstavljanje knjige bit će na talijanskom jeziku.

Ulaz je slobodan na sva događanja i prijave nisu potrebne, a više informacija nalazi se na www.infovrsar.com.

Foto TZ Vrsar
Foto TZ Vrsar
Foto TZ Vrsar
Foto TZ Vrsar

Foto Istarska županija

Istarska županija: Usvojeno prvo čitanje proračuna od 207 milijuna eura

Foto Gradska knjižnica Poreč

PoZiCa u Poreču – Zbirka radova talentiranih učenika ispunila srca publike