in

Facebook proradio nakon povijesnog pada, Zuckerberg “olakšan” za nekoliko milijardi dolara

Foto Gerd Altmann za Pixabay

OSOBNO bogatstvo Marka Zuckerberga u nekoliko je sati palo za gotovo 7 milijardi dolara, što ga je na ljestvici najbogatijih ljudi na svijetu srušilo na peto mjesto, piše Bloomberg. Do svega je ovog došlo nakon velikog intervjua zviždačice te globalnog pada svih Facebookovih servisa, koji je jučer trajao satima.

Objava vlasnika Facebooka u ponedjeljak 4.10.2021. nakon pada

FACEBOOK je okrivio “neispravnu promjenu konfiguracije” za gotovo šestosatnu blokadu koja je spriječila tri i pol milijarde njihovih korisnika u pristupu društvenim medijima i uslugama razmjene poruka kao što su WhatsApp, Instagram i Messenger, navodi Index.hr.

Tvrtka na blogu nije navela tko je izvršio promjenu konfiguracije i je li bila planirana. Nekoliko zaposlenika Facebooka koji su željeli ostati anonimni rekli su ranije Reutersu kako vjeruju da je do prekida došlo zbog interne pogreške u načinu na koji se usmjerava internetski promet. Kvarovi internetskih komunikacijskih alata i drugih resursa koji ovise o istoj mreži pojačali su problem, rekli su zaposlenici. Sigurnosni stručnjaci nisu odbacili mogućnost nenamjerne pogreške, ali ni sabotaže.

Oglasio se i Mark Zuckerberg, napisavši na svom FB profilu:

“Facebook, Instagram, WhatsApp i Messenger se vraćaju online. Oprostite na smetnji – znam koliko se oslanjate na naše usluge da biste ostali povezani s ljudima do kojih vam je stalo”, rekao je Zuckerberg.

Drugi udarac Facebooku u nekoliko dana

Ispadanje Facebooka iz globalne mreže bio je drugi udarac tom divu društvenih medija nekoliko dana nakon što je zviždač u nedjelju optužio tvrtku da učestalo daje prednost dobiti umjesto suzbijanja govora mržnje i dezinformacija.

Cijeli članak pročitajte na linku https://www.index.hr/vijesti/clanak/facebook-proradio-nakon-povijesnog-pada-evo-sto-kazu-u-kompaniji/2308605.aspx?index_ref=naslovnica_vijesti_ostalo_d

Poreč ujutro

NAJBOLJI GRAD: Poreč četvrtu godinu zaredom finalist u čak tri kategorije

Istarski Stožer: Opet veći broj novozaraženih uz lošu vijest iz bolnice