in

FUNTANA dobila 15.000 eura za uspostavu pristupnih točaka na mrežu WiFi4EU velike brzine

Funtana/Foto: Tanja Kocijančić

U sklopu trećeg natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa u okviru inicijative WiFi4EU, koji se održao od 19. do 20. rujna, Hrvatska je osvojila ukupno 72 vaučera, među kojima je i vaučer dodijeljen Općini Funtana.

Komisija je zaprimila više od 11.000 zahtjeva iz svih zemalja sudionica te je nakon procjene prijava izvršna agencija za inovacije i mreže (INEA), zadužena pri Europskoj komisiji za provedbu programa WiFi4EU, objavila popis od 1.780 općina i gradova iz cijele Europske unije koji su osvojili vaučere.

Općina Funtana je krajem studenog potpisala Sporazum o dodjeli bespovratnih sredstava i time ostvarila pravo na primitak vaučera u vrijednosti 15.000 eura pa će se u ugovorenom roku od 18 mjeseci u Funtani osigurati uspostava pristupnih točaka za WiFi4EU.

Program naziva WiFi4EU definiran je kao  potpora za omogućavanje visokokvalitetnog  pristupa internetu lokalnim stanovnicima i posjetiteljima u središtima lokalnog javnog života. Cilj je osigurati širokopojasnu internetsku povezivost velike brzine, priopćeno je iz općine.

Tekuće zlato u Taru: Velika zlatna medalja za maslinovo ulje Edu Jugovcu iz Poreča

Nataša Ravnić i Marijana Liović u završnici pojedinačnog prvenstva Hrvatske