in

FUNTANA: Jednoglasno usvojen ambiciozan proračun od 33 milijuna kuna

Zadnja sjednica Vijeća Funtane u 2021. - Foto Tanja Kocijančić

Na zadnjoj sjednici Općinskog vijeća Funtane u prošloj godini vijećnici su jednoglasno usvojili proračun za 2022. godinu u visini od 32,9 milijuna kuna. Načelnik Mladen Grgeta u uvodu je objasnio je da se radi o vrlo ambicioznom proračunu u kojem je planirano, uz dosadašnji visok društveni standard, još i poprilično dosta investicija. Također, vijećnici su usvojili i projekcije proračuna za 2023. i 2024. godinu u iznosu od 20,8 milijuna, odnosno 22,8 milijuna kuna.

I ove će godine Funtana ulagati u javne plaže/Načelnik Mladen Grgeta/Foto Tanja Kocijančić
I ove će godine Funtana ulagati u javne plaže/Načelnik Mladen Grgeta/Foto Tanja Kocijančić 2019.

Među većim investicijama načelnik je izdvojio gotovo 1,8 milijuna kuna vrijedno uređenje javne plaže od uvale Perila do kampa Bijela uvala. Planira se izvaditi mulj iz uvale i nasipati šljunkom. K tome, uredit će se i utok u more bujice Funtana. Nešto više od dva milijuna kuna predviđenih za ovaj projekt služit će za projektnu dokumentaciju, izvođenje radova i stručni nadzor.
Za izgradnju i rekonstrukciju cesta po naselju, te za pojačano održavanje nerazvrstanih cesta osigurano je 1,15 milijuna kuna, potom za projektnu dokumentaciju i izvođenje radova za prometnicu Bernarda Borisija – Frane Blečića s ogrankom prema Ribarskoj ulici predviđeno je 2,4 milijuna kuna, a 677 tisuća kuna za modernizaciju i obnovu javne rasvjete.
Prije donošenja novog proračuna usvojen je i rebalans prošlogodišnjeg proračuna koji je od prvotno planiranih 28 milijuna kuna umanjen za gotovo 5,78 milijuna kuna. Najvećim dijelom potonje se umanjenje odnosi na nerealizirane pomoći iz državnog proračuna temeljem prijenosa EU sredstava u visini od 2,92 milijuna, te na prihode od komunalnog doprinosa i naknade koji su, umjesto planiranih 4,7 milijuna kuna, na kraju umanjeni za 1,6 milijuna kuna.
Prihvaćena je i odluka o privremenoj zabrani izvođenja građevinskih radova u sezoni koja će ove godine biti na snazi od 15. lipnja do 15. rujna.
Predsjednik Općinskog vijeća Igor Žiković na kraju je sjednice zahvalio vijećnicima na suradnji i iskazao zadovoljstvo što su odluke donosili složno i za dobrobit mjesta, uz nadu da će tako nastaviti i u novoj godini.

požar rovinj foto vatrogasci

Požar stana u Rovinju: Održavajte sustav grijanja!

Funtana - Foto Tanja Kocijančić nadzorna kamera

FUNTANA će MUP-u platiti kameru za nadzor brzine više od 300.000 kuna