in

FUNTANA: Nogometni savez sufinancirao izgradnju novih svlačionica – jednu od važnijih općinskih investicija ove godine

Nove svlačionice/Foto Tanja Kocijančić

Izvršni odbor Nogometnog saveza Istarke županije je temeljem poziva za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u ovoj godini Općini Funtana dodijelio bespovratna sredstva za projekt „Rekonstrukcija-nadogradnja klupskih svlačionica“ u iznosu 79.110 kuna.

Zgrada sa svlačionicama i salom za druženje na nogometnom igralištu vrijedna je oko 1,9 milijuna kuna s PDV-om, što je u cijelosti financirano iz proračuna Općine Funtana.

Jedna je to od značajnijih ovogodišnjih investicija, koja je Nogometnom klubu Funtana, koji je lani obilježio 70. obljetnicu djelovanja, konačno donio reprezentativne prostorije.

Zgrada na dvije etaže ima oko 250 četvornih metara. Sala za druženja neće biti isključivo za potrebe Nogometnog kluba, nego će biti na raspolaganju i ostalim mještanima

Kako su istaknuli u Općini Funtana, tijekom dosadašnje provedbe projekta, u postojećoj zgradi uklonjen je dio prizemlja koje je nadograđeno u sličnim gabaritima, s dogradnjom još jednog vanjskog stubišta za pristup 1. katu. U dograđenom dijelu zgrade uređena je strojarnica i praonica za potrebe kluba. Prizemlje se obnovilo i osuvremenilo, no sadržaj se nije mijenjao, odnosno i dalje je namijenjeno potrebama igrača i trenera za vrijeme treninga i utakmica. Sa stražnje strane uređena su dva sanitarna čvora za gledatelje. Pristup katu moguć je sa zapadne strane postojećim vanjskim stubištem i s istočne strane novim vanjskim stepeništem. Na katu je, iznad postojećeg dijela prizemlja, nadograđen dio iza tribina, u kojem su smještene prostorije za upravu kluba i suce, ambulanta i ostali sadržaji namijenjeni službenim osobama. Trenutno je u tijeku opremanje zgrade i njezinog okoliša.

-Opći cilj projekta je poboljšanje i unapređenje sportske infrastrukture te podizanje svijesti o važnosti športa i fizičke aktivnosti kao temelja cjelokupnog razvoja i zdravog načina života. Naime, izgradnjom športske infrastrukture omogućit će se lokalnom stanovništvu sudjelovanje u različitim športskim aktivnostima koje mogu doprinijeti stjecanju zdravih životnih navika te smanjenju i prevenciji socijalne isključenosti, naglasili su iz općinske uprave.

U sklopu ovog poziva Nogometni savez osigurao je sufinanciranje 13 projekata, čija sveukupna vrijednost iznosi 1.235.000 kuna. Sredstva su dodijelili s ciljem poticanja razvoja nogometne infrastrukture, zadovoljavanja javnih potreba u nogometu kroz poticanje i planiranje rekonstrukcije postojeće te izgradnje nove nogometne infrastrukture na području jedinica lokalne samouprave rada i djelovanja nogometnih klubova u Istri.

TAR: 1. listopada počinje dvotjedna deratizacija

ŽENA vozila pijana i bez dozvole – sud joj odredio”masnu” kaznu