in

FUNTANA: Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Polaganje vijenaca u Funtani

Jutros, uoči 5. kolovoza, povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, načelnik i predsjednik Vijeća Općine Funtana, Mladen Grgeta i Igor Žiković, direktor općinskog komunalnog poduzeća Puntica Đankarlo Milokanović te predstavnici Udruge branitelja Domovinskog rata “Pod istarskim suncem” Funtana i Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Podružnica Istarske županije – Ogranak Poreč odali su počast braniteljima palim u Domovinskom ratu položivši cvijeće i zapalivši svijeće pred centralnim križem na mjesnom groblju u Funtani.

Polaganje vijenaca u Funtani
Polaganje vijenaca u Funtani

U pratnji pripadnika 154. brigade HV-a, Udruge branitelja Domovinskog rata “Pod istarskim suncem” Funtana i Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Podružnica Istarske županije – Ogranak Poreč posjetili su i grob poginulog funtanjanskog branitelja Stipana Liovića koji je stradao u neprijateljskoj paljbi u završnim operacijama uz rijeku Unu u Bosni i Hercegovini 12. kolovoza prije 28 godina.

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja slavi se kao spomen na 5. kolovoza 1995. godine kada je u vojno-redarstvenoj akciji “Oluja” oslobođen okupirani grad Knin. U ozračju zajedništva pozivamo Vas da s ponosom istaknemo hrvatske zastave!

Polaganje vijenaca u Funtani
Polaganje vijenaca u Funtani
dam pobjede i domovinske zahvalnosti 2023
Foto Općina Funtana

Foto TZ Marčana

U subotu gastro manifestacija “U rakljansken loncu” uz smotru folklora “Rakalj u srcu”

romobil

TAR: Policija otkrila tko je ukrao dva romobila ispred butige. Jako je zanimljivo tko su