in

FUNTANA objavila Proračun u malom kako bi se građani bolje upoznali u što sve općina ulaže

Općina Funtana objavila je Proračun u malom za 2021. u kojem je na jednostavan način objašnjeno kako se troši proračunski novac građana.

Funtana – Stara škola – Foto Tanja Kocijančić

-„Proračun u malom“ na jasan i slikovit način pruža uvid u najbitnije elemente temeljnog financijskog dokumenta Općine za 2021. godinu. Kao i prethodnih godina, ovim skraćenim i pojednostavljenim vodičem približit ćemo građanima općinske financije, a sve kako bi dobili transparentnu i potpunu informaciju o tome gdje i kako se troši općinski novac. U uvodnom dijelu vodiča dane su najosnovnije informacije o tome gdje se općinski proračun može pronaći i što se iz njega može saznati, kako se planira i donosi, tko nadzire i kontrolira njegovu provedbu te kada se donosi rebalans proračuna, u uvodu je objasnio načelnik Mladen Grgeta.

Drugi dio vodiča odnosi se na konkretan proračun i sadrži osnovne podatke o prihodima i primicima te rashodima i izdacima koji su planirani za tekuću godinu.
U zadnjem dijelu vodiča dan je kratak osvrt na plan razvojnih programa za 2021. godinu te su izdvojeni i približeni neki od prioritetnih općinskih projekata koji će se financirati ove godine.

Mladen Grgeta/Foto Tanja Kocijančić

Proračun za 2021. godinu planiran je u iznosu od 28,04 milijuna kuna. Njima općinsko vodstvo planira zadržati dosadašnja visoka razina društvene i socijalne osjetljivosti te omogućiti realizacija brojnih komunalnih projekata koji će utjecati na kvalitetu života.

-Tijekom protekle godine, koja je bila vrlo neizvjesna i izazovna, suočili smo se s brojnim nepredvidivim situacijama kojima smo se morali prilagoditi, a čije će posljedice u velikoj mjeri obilježiti i 2021. godinu. Unatoč tome, uvjeren sam kako odgovornim i transparentnim odnosom prema zajedničkom novcu možemo
stvoriti temelje za provedbu programa i projekata koji će unaprijediti životni standard mještana Funtane, smatra Grgeta.

Spomenimo neke od prioritetnih projekata u ovoj godini. u prvom redu to je rekonstrukcija stare škole u vrijednosti od 5,35 milijuna kuna, potom izgradnja nerazvrstanih cesta za približno 3,3 milijuna kuna, izgradnja i opremanje novog dječjeg igrališta u Ulici Lahi za 294.200 kuna, uređenje interpretacijske staze uz šetnicu Funtana-Bijela Uvala za što je planirano 1.450.000, te uređenje poslovne zone Funtana u vrijednosti od 365.000 kuna.

Više informacija o proračunu i investicijama pogledajte na službenim stranicama općine www.funtana.hr gdje možete pogledati Proračun u malom

Plenković o popuštanju mjera: Na stolu su kava za van i sport

Posao u Istri – Zapošljavaju firme u Poreču, Umagu, Flengima, Rovinju, Balama, Puli…