in

FUNTANA: Općina i Crveni križ pomažu potrebitim obiteljima u ovim kriznim vremenima

Neven Laković/Foto ITM

Nkoliko obitelji na području Općine Funtana redovite su korisnice pomoći, koju plaća Općina a dostavljaju djelatnici Crvenog križa. Međutim, već smo dva mjeseca u epidemiji koronavirusom, pa se zbog velikog angažmana djelatnika i volontera Crvenog križa na brojnim drugim zadacima raspored pomalo izmijenio.

Kako doznajemo od načelnika Mladena Grgete, općinski komunalni redar Neven Laković sada je zadužen za dostavu paketa, a po njih odlazi tjedna u sjedište Crvenog križa u Poreču.

-Komunalni redar nosi pakete za 4 korisnika za koje mjesečno plaćamo Crvenom križu 1.200 kuna, veli Grgeta.

Od ravnateljice Crvenor križa Vesne Janko Finderle saznajemo da za te četiri obitelji pripremaju redovne pakete dva do tri puta mjesečno. Međutim, u jeku epidemije javili su se brojni donatori, među kojima i veliki trogvački centri, koji redovito doniraju voće, povrće i drugu hranu i potrepštine.

-Zbog toga osim uobičajenih tjednih paketa korisnike sada gotovo pa stalno opskrbljujemo paketima s namirnicama iz donacija. Također, u Funtani osim redovnih korisnika u zadnje vrijeme zbog teškoća u ovoj kriznoj situaciji pomažemo paketima hrane i ostalih potrepština još jednu obitelj, naglasila je Janko Finderle.

Kako ima više obitelji koje na Poreštini trebaju u ovim kriznim vremenima pomoć od danas je u Kauflandu postavljena velika košara u kojoj će se do idućeg petka, do kada traje Tjedan Crvenog križa, skupljati donacije u hrani od kupaca. Akciju organizira Hrvatski Crveni križ u suradnji s Kauflandom pod nazivom “Vaš dar za pravu stvar”.

ISTRA puna tri tjedna KORONA FREE županija

POREČ: Novo radno vrijeme Gradske knjižnice od 11. svibnja – ograničenja ostaju