in

FUNTANA: Počinje deratizacija, trajat će 10 dana

Photo Matt Seymour za Unsplash - Ilustracija

Na području Općine Funtana provest će se akcija jesenske preventivne sustavne deratizacije (trovanja glodavaca) koja će trajati od 4. do 15. listopada 2023. godine.

Odradit će se javne površine i zajednički dijelovi stambenih zgrada gdje postoji mogućnost zadržavanja i razmnožavanja glodavaca. Mole se građani da se pridržavaju uputa koje objavljujemo u nastavku.

Odradit će se javne površine, zajednički dijelovi stambenih zgrada gdje postoji mogućnost zadržavanja i razmnožavanja glodavaca.
Mole se građani, da se pridržavaju slijedećih uputa: Za vrijeme trajanja deratizacije onemogućiti malodobnoj djeci pristup na mjesta na kojima je postavljen otrov za glodavce
Skloniti sve životinje (kućne ljubimce) na sigurno mjesto gdje ne mogu doći do otrovnih mamca.
Očistiti zajedničke dijelove zgrada, drvarnica, tavana i ostala spremišta od otpada.
Stručnim ekipama izvođača pružiti sve tražene informacije i omogućiti im pristup u sve prostorije gdje je potrebno izložiti otrovne mamce.
Zabranjuje se dirati ili premještati izložene otrovne mamce.

U slučaju eventualnog trovanja potražiti pomoć u najbližoj zdravstvenoj organizaciji (protuotrov: vitamin K1 – fitomenadion).
Pozivaju se građani da se u cijelosti pridržavaju uputa, jer će za svu štetu, kao i za eventualno oštećenje zdravlja snositi odgovornost sami, odnosno roditelji za djecu.

Foto di Bruno da Pixabay kobasic salama

Popularna kobasica povučena iz prodaje zbog salmonele

Foto Dom za sarije i nemoćne Poreč

Druženje u porečkom Domu: Ples i pjesma učenika iz Sv. Lovreča uljepšali dan korisnicima