in

FUNTANA – Postavljena MUP-ova kamera za nadzor brzine

Postavljanje kamere za nadzor brzine u Funtani - Foto Tanja Kocijančić

Dugoočekivana kamera za nadzor brzine u centru Funtane, na glavnoj cesti Poreč – Vrsar, postavljena je danas. Uz djelatnike koji su je postavljali bili su prisutni i predstavnici policije te općine. O tome smo više puta pisali, jer su sami mještani i općina više puta tražili da se postavi kamera zbog prebrze vožnje tom dionicom, na kojoj bi se trebalo voziti najviše do 50h na sat. Ali, nažalost, to je svakodnevno puno više, jer vozači baš i ne mare za prometno ograničenje koje je na snazi. Naročito ljeti kada se broj vozila na cesti mnogostruko poveća.

Kako smo već pisali početkom ove godine, Općina Funtana prihvatila je u na zadnjoj lanjskoj sjednici Općinskog vijeća odluku da se u proračun uvrsti 330 tisuća kuna za kupnju nadzorne kamere koja je upravo postavljena u Istarskoj ulici, na stupu uz staru školu.

Na upit što će sve snimati kamera i kada će biti u funkciji glasnogovornica istarske policije Nataša Rogić kaže: “Uređaj za nadzor brzine ‘Cordon’ postavljen je danas u Funtani, te je trenutno i aktivan. Uređaj je postavljen u naselju na adresi Istarska ulica kbr. 15, gdje je ograničenje brzine 50 km/h. Uređaj evidentira sva prekoračenja brzine iz oba smjera, ali i druge prekršaje poput nepropisnog pretjecanja, ne držanja strane kretanja i druge prekršaje iz oblasti Zakona o sigurnosti prometa na cestama.”

Postavljanje kamere za nadzor brzine u Funtani - Foto Tanja Kocijančić
Postavljanje kamere za nadzor brzine u Funtani
Postavljanje kamere za nadzor brzine u Funtani - Foto Tanja Kocijančić
Postavljanje kamere za nadzor brzine u Funtani – Foto Tanja Kocijančić

foto mup bicikl

Amerikanac teško stradao u padu s bicikla

Ulični performeri - Foto Grad Poreč

POREČ: Počeo 22. Street Art Festival