in

FUNTANA: Uređuje se novo parkiralište za mještane kod Perila

Uređuje se novi parking - Foto Tanja Kocijančić

Zbog pandemije koronavirusa većina investicija Općine Funtana stavljeno je na čekanje. No, kako se proračun tijekom ljeta ipak nešto popunio, a usput su uvedene brojne mjere štednje, općinska uprava krenula je u realizaciju novog parkirališta sa stazom u Istarskoj ulici, na spoju prema susjednoj ulici Put Perila.

Bila je to nasipana i neuređena površina na kojoj su mještani parkirali, te prolazili iz jedne u drugu ulicu.

Načelnik Mladen Grgeta rekao je da su već duže planirali urediti tu površinu. Investicija je vrijedna 400.000 kuna s PDV-om, a izvodi je porečka tvrtka Terakop.

-Napravit će se kolno-pješačka staza koja će se asfaltirati te parking s 18 mjesta s tlakovcem. Trebali smo to još na proljeće napraviti, ali smo odgodili. Sada je situacija ipak nešto bolja, pa smo odlučili to napraviti, rekao je Grgeta.

Najavio je da pripremaju još jednu investiciju koja je također trebala biti realizirana prije turističke sezone. Radi se o novom dječjem igralištu u Lahima, na općinskoj parceli na kojoj trenutno nema ničega. Za njega su lani dobili sufinanciranje od 149 tisuća kuna od Lokalne akcijske grupe “Središnja Istra” na natječaju pod nazivom “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu” (mjera 2.1.1.). Trenutno je u pripremi javna nabava za izvođača radova. Novo i moderno opremljeno dječje igralište moglo biti biti gotovo do Nove godine.

U Hrvatskoj danas 49 novih slučajeva zaraze - u Zagrebu zaražena beba stara 10 dana, u Splitu jedan ginekolog

Nacionalni Stožer: Novi rekord s 794 slučajeva i 10 preminulih, Europa krenula vraćati restriktivne mjere

Pokrao vilu za odmor u Višnjanu, prijetio smrću u Poreču

Pokrao vilu za odmor u Višnjanu, prijetio smrću u Poreču