in

GALIJA POREČ nastavlja s ograničenim radom: Na prvom mjestu je zdravlje umirovljenika

Galija - Foto Tanja Kocijančić

Klub umirovljenika Galija u Poreču nastavlja s radom ali s ograničenjima, kao i zadnjih mjeseci. Sve su aktivnosti stale lani u ožujku, jer druženja ne smije biti. Najvažnije od svega, ističe predsjednik ove udruge Franc Dobrilović, jest što su uspjeli sačuvati zdravlje svojih članova, koji su u najrizičnijoj skupini populacije, a tako će nastaviti i dalje. Evo što kaže Dobrilović.

Franc Dobrilović – Foto Tanja Kocijančić

-Prošla je još jedna godina, nažalost godina kakvu nikada nismo doživjeli. Što reći nakon godine koja je koronavirusom blokirala možemo reći cijeli svijet!

Naša druženja kroz aktivnosti koje smo iz godine u godinu poboljšavali nažalost stala su već u ožujku lani. Rukovodstvo Galije dnevno je pratilo situaciju, slušalo preporuke kako državnog tako i županijskog stožera, te uz konzultacije sa članovima Upravnog odbora donosilo odluke što i kako dalje. Galiju smo zatvarali, u Galiji se radilo skraćenim vremenom, pokušavalo se i radilo neke aktivnosti van zatvorenih prostorija. U Galiji je učinjen i veliki posao pomoći umirovljenicima oko isplate dopunskog zdravstvenog osiguranja koju je osigurao Grad Poreč. Uspjeli smo u potpunosti sačuvati hladni pogon, sačuvati naše vrijedne unutarnje i vanjske prostore. Ponosni smo što smo na vrijeme poduzimali sve mjere, a naše su vrijedne djelatnice u Galiji to dnevno provodile, tako da nije došlo do zaraze ili bilo kakvih drugih incidenata, ističe predsjednik Dobrilović.

Što i kako dalje? Galija će i dalje raditi sa skraćenim radnim vremenom, poštivat će i dalje sve mjere, te se strogo držati propisane preventive da ne bi došlo do eventualne bolesti ili širenja epidemije.

Galija Poreč – Foto Tanja Kocijančić

-Čim nam se pruže mogućnosti nastaviti ćemo, odnosno obnoviti naša druženja kroz aktivnosti! Opet će se u Galiji pjevati, plesati, učiti, slušati predavanja, opet će biti i yoge i taj chia, opet će proraditi tečajevi, dramska grupa… Obnovit ćemo sve aktivnosti, a i uvoditi nove.

-Dragi umirovljenici, na prvome je mjestu ZDRAVLJE! Stoga ćemo stalno o tome voditi računa, a sve će ostalo doći će čim se riješimo ove pošasti – pandemije. Zato budimo optimisti, poručio je Franc Dobrilović.

POREČ: Poduzetnicima novom kreditnom linijom na raspolaganju još 24,7 milijuna kuna

policija kontrola promet

Prekršili mjeru samoizolacije: Pokušali prijeći granicu na Kaštelu, djevojka otišla u kupnju, mladić u posjet prijatelju…