in

Brojnim edukativnim aktivnostima Poreč obilježio Globalni tjedan poduzetništva

Kroz 40.000 evenata različitih vrsta, u više od 180 zemalja svijeta, ove godine u obilježavanje Globalnog tjedna poduzetništva (GEW) uključilo se oko 10 milijuna ljudi, i 20.000 partnera među kojima i porečki Poduzetnički inkubator. Već drugu godinu zaredom Poduzetnički inkubator Poreč kao član Globalne poduzetničke mreže (GEN) u tjednu od 16. do 22. studenog organizirao je mnogobrojne edukativne aktivnosti usmjerene jačanju vještina, sposobnost i znanja poduzetnika te onih koji to žele postati, koje su vodili stručni predavači iz različitih sektora.

Otvorenje ovogodišnjeg Globalnog tjedna poduzetništva počelo je online edukacijom „Unapređenje poslovanja boljim razumijevanjem korisnika“ , kojom su sudionici spoznali savjete za bolje razumijevanje korisnika te načine unapređenja vlastitog poslovanja kroz daljnje marketing i prodajne aktivnosti. Druga aktivnost, „Selekcijski intervju za poduzetnike – kako odabrati dobrog zaposlenika?“ pobudila je zainteresiranost poduzetnika za upoznavanje alata koji mogu procijeniti kandidata, stvaranje profila idealnog kandidata te spoznaju razlike između „dobrog“ i „lošeg“ kandidata.

Održana je i online edukacija „Osmišljavanje marketinških i PR aktivnosti temeljenih na konceptu zelenog poslovanja“ koja je dala sve značajniji „zeleni“ doprinos ovoj manifestaciji. Sudionici su osim zelenih politika imali priliku spoznati kako osmisliti učinkovitu oglasnu kampanju i doprijeti do ciljane skupine, a pritom ostvariti koncept zelenog poslovanja kao dugoročno održiv smjer razvoja.

Suočeni s trenutnom situacijom na tržištu, edukacija „Digitalna transformacija – trend ili potreba?“ upoznala je sudionike s pojmom digitalizacije, što sve ista predstavlja, zašto je važna, kako utječe na poslovanje te koje su njene prednosti.

U cilju poticanja inovativnosti, razvoja novih ideja koje predstavljaju potencijal za razvoj novih poduzetničkih pothvata, sve edukativne aktivnosti bile su besplatne i otvorene za sve sudionike.

Poduzetnički inkubator Poreč zahvaljuje predavačima koji su inspirirali brojne sudionike da istraže svoje potencijale kao mogući poduzetnici i inovatori, a sudionicima što su bili dio ove manifestacije i pomogli u realizaciji.

Globalni tjedan poduzetništva (GEW) je manifestacija koja se održava jednom godišnje diljem svijeta, a služi proslavi poduzetništva, inovativnosti i kreatora posla koji pokreću startup-ove i sprovode ideje u stvarnost, potiču ekonomski rast i šire blagostanje svoje zajednice. Tijekom jednog tjedna u mjesecu studenom svake godine, GEW inspirira ljude posvuda kroz lokalne, nacionalne i globalne aktivnosti da istraže svoje potencijale kao poduzetnici i inovatori.

Bez vode 24. studenog dio Poreča

Poreč: Radni sastanak zbog korone – u 3 od 4 škole nastava online