in

Donosimo cijene goriva koje vrijede od danas – 27. rujna

27.09.2022., Photo: Duško Jaramaz/PIXSELL

Vlada je na jučerašnjoj telefonskoj sjednici ponovno donijela Uredbu o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata koja vrijedi za razdoblje od idućih tjedan dana. 

Sukladno donesenoj Uredbi način izračuna najviše maloprodajne cijene jednak je za sva maloprodajna mjesta u RH za benzinsko i dizelsko gorivo, i to sukladno formuli sa 7 dnevnim obračunskim razdobljem i ograničenom maržom od 0,65 kuna po litri.
 
Cijena plavog dizela fiksirana je na 8,49 kuna po litri.
 
Uredbom se definira i najviša maloprodajna cijena ukapljenog naftnog plina (UNP, smjesa propan – butan za velike spremnike i za boce) na način da je marža za spremnike ograničena na 2,80 kuna po kilogramu, a u bocama je cijena ograničena na 13,94 kuna po kilogramu.
 
Nove cijene iznosit će 10,49 kuna po litri za benzinsko gorivo (smanjenje za 0,09 kuna), 12,19 kuna po litri za dizelsko gorivo (smanjenje za 0,10 kuna), 8,49 kuna po litri za plavi dizel, 9,99 kuna po kilogramu UNP za spremnike (porast za 0,30 kuna po kilogramu) i 13,94 kuna po kilogramu UNP za boce.
 
Da nema mjera Vlade i da se maloprodajne cijene u potpunosti slobodno formiraju na nivou premija energetskih subjekata prije prve Uredbe, iste bi iznosile: 12,37 kuna po litri za benzinsko gorivo, 14,23 kuna po litri za dizelsko gorivo, 9,45 kuna po litri za plavi dizel, 11,84 kuna po kilogramu UNP za spremnike i 16,58 kuna po kilogramu UNP za boce, objavila je Vlada na svojim web stranicama.

Otvaranje prostora za udrugu umirovljenika u Kašteliru - Foto Tanja Kocijančić

KAŠTELIR: Otvoreni novi prostori za umirovljenike u sklopu proslave sv. Kuzme i Damjana

Foto Osnovna škola V. Nazora Vrsar

VRSAR: Mladi plivač Toma Popović osvojio medalje u sve tri discipline županijskog prvenstva