in

FALI OBRTNIKA: Država daje 54.000 kuna ako dijete upišete u deficitarno zanimanje

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta osiguralo je, naime, zakonski okvir i sredstva za udvostručenje iznosa stipendija koje su dosada iznosile 9.000 kuna godišnje, a dodatno – onima koji djecu uzmu na naukovanje iznos potpora povećat će se na s dosadašnji maksimalnih 150.000 kuna na maksimalnih čak pola milijuna kuna.

Istaknula je to na ovotjednoj tribini održanoj u Varaždinu Ana Mandac, pomoćnica ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Darka Horvata koji je bio spriječen u najavljenom dolasku, piše portal evarazdin.

– Poduzeli smo sve da novca za te stipendije ne nedostaje, međutim pitamo se hoćemo li ga imati za koga osiguravati? Dosada smo za stipendije i obrazovanje osigurali 300 milijuna kuna, međutim na svima nama je da senzibiliziramo roditelje da djecu upisuju u obrtnička zanimanja, te da ona prihvate kako sa svojih deset prsta mogu više od tipkanja po mobitelu. Ta odgovorno je na nama odraslima – zaključila je Mandac, naglasivši kako unatoč tome „upisne kvote nažalost nisu u ingerenciji ministarstva“.

VRSAR: 5. ožujka edukacija kako postati uspješan iznajmljivač u 10 koraka

UMAG: 3. ožujka finalno kolo Istarske zimske lige