in

FERRAGOSTO U POREČU – Građane uzbunili radovi u Špadićima započeti rano jutros – evo što se desilo

Foto Tanja Kocijančić

Jutros u 8 sati građani porečke Ulice Špadići, koja se nalazi tik do hotela i obiteljskih kuća s apartmanima, uzbunili su se zbog otvaranja gradilišta nasred prometnice. Naime, da bi iskopali dio ceste, odnosno skinuli asfalt uz hotel Park radnici su upalili bučan stroj, zbog čega su nas tamošnji stanovnici nazvali. Ipak je danas 14. kolovoz, špica sezone koju mnogi vole zvati i Ferragosto, pa građani smatraju da su ovakvi radovi u ovo doba neprimjereni. Uostalom, u Poreču je na snazi zabrana izvođenja radova u turističkoj sezoni.

Međutim, kako smo doznali od voditelja porečke ispostave Istarskog vodovoda Danijela Banića, razlog otvaranja gradilišta je opravdan, jer se radi o hitnoj intervenciji koja će biti zgotovljena danas do kraja radnog vremena.

-Došlo je do kvara na jednoj priključnoj garnituri. Građanin je primijetio kvar i pozvao Vodovod. Međutim, izvođač radova koji je gradio ovaj vodovodni ogranak i koji je trebao sanirati nedostatak je na godišnjem odmoru, pa je porečka ispostava Vodovoda uskočila sa svojim izvođačem radova da taj građanin ne bi ostao bez vode. Osim izvođača kojeg je angažirao Vodovod, na terenu su naši djelatnici koji otklanjaju kvar, rekao je Banić, dodavši da ovaj novoizgrađeni cjevovod “papirnato” nije još uveden u njihov sustav. Stoga su oni danas na intervenciji, iako je to službeno posao izvođača radova koji je na godišnjem.

-To radimo samo danas. Počelo se u 8 sati i bit će gotovo do kraja radnog vremena, saznajemo od Banića.

U gradskoj upravi su nam potvrdili da su dozvolu za radove dali Vodovodu samo za danas, a zbog hitne intervencije.

U Svetoj Marini izvučeno tijelo nepoznatog muškarca

TAR: Za Velu Gospu nastupaju mladi gitaristi i violinisti – pobjednici Poreč Festa