in

Frizeri traže smanjenje PDV-a na 13 posto

Ilustracija

Frizeri su pokrenuli Inicijativu za uvođenje niže stope PDV-a od 13 posto na frizerske usluge, tvrdeći da će tako više salona biti motivirano širiti svoje poslovanje i ući su sustav PDV-a, što dugoročno donosi koristi za proračun i tu djelatnost, piše Privredni.hr.

Članovi Inicijative za uvođenje niže stope PDV-a na frizerske usluge, iznose analizu koja pokazuje da bi smanjenje PDV-a u realističnoj varijanti donijelo frizerima kumulativni rast prihoda od oko 79 milijuna kuna u razdoblju od pet godina.

Iz Inicijative poručuju kako bi smanjenjem PDV-a broj frizerskih salona porastao za 154 posto, a novozaposlenih bi bilo 1.250, uz prihod od 68 milijuna kuna od uplate njihovih doprinosa.

Po trenutnim propisima, frizerski saloni s godišnjim prometom do 300 tisuća kuna nisu u sustavu PDV-a, a čim prijeđu taj prag ulaze u sustav PDV-a i počinju ga plaćati u visini od 25 posto. Na taj način vlasnici salona koji žele razvijati svoje poslovanje, osim većih ulaganja, za posljedicu imaju i povećavanje cijena krajnjim potrošačima na usluge u njihovim salonima za 25 posto, kažu u Inicijativi.

DOBILI NOVČANU I ZATVORSKU KAZNU: 37-godišnjak po Puli vozio s 3,68 promila, a 23-godišnjak u Rovinju s 1,26 promila

KAZNA 20 tisuća kuna: Vozio pijan i prebrzo usred naselja

Zašto porečki roditelji moraju školi predati bjanko zadužnicu za marendu?

POREČ: Osigurana sredstva za asistente u nastavi u osnovnim školama