in

FUNTANA – Najbolja ocjena za transparentnost proračuna

Foto: Općina Funtana

Institut za javne financije (IJF) objavio je 1. srpnja rezultate šestog ciklusa istraživanja transparentnosti proračuna svih 576 hrvatskih lokalnih jedinica. Općina Funtana svrstala se među jedinice lokalne samouprave koje su na vrijeme i u odgovarajućoj formi objavile svih pet traženih dokumenata.

Za potrebe ovog istraživanja proračunska transparentnost mjerila se brojem ključnih proračunskih dokumenata objavljenih na službenim mrežnim stranicama lokalnih jedinica, a to su u ovom ciklusu bili godišnje izvršenje proračuna za 2018. godinu, polugodišnje izvršenje proračuna za 2019. godinu, prijedlog proračuna za 2020., izglasani proračun za 2020., te proračunski vodič za građane za 2020. godinu.

-Od samog početka kao Općina težili smo transparentnom radu i pravovremenom informiranost, tako da rezultati  Instituta za javne financije samo potvrđuju naše nastojanje da građani moraju bit upućeni na način kako se proračun donosi te da je to javan dokument na koji oni svakako mogu utjecati.  Ovo nam je druga godina da smo ocijenjeni s najvišom ocjenom te se ovom prilikom zahvaljujem mojoj Općinskoj upravi na trudu koji su uložili da rezultati iz godine u godinu budu sve bolji, komentirao je načelnik Mladen Grgeta.

Obavijest policije vezana uz korištenje osobnih isprava na izborima

Sanja Radolović, Restart koalicija: Reforma javne uprave nužna, ali Istra mora ostati zasebna regija