in

GLOBAL LOCAL: Poreč dobitnik nagrade i primjer dobre prakse za razvoj poduzetništva

U Dubrovniku je u tijeku Regionalni summit poduzetnika Srednje i Jugoistočne Europe „300 najboljih“ 2021. U okviru Summita održana je i dodjela Internacionalnih nagrada i priznanja za zajednice i institucije za kreiranje dobrog ambijenta za razvoj poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Europi „GlobalLocal“ za 2020. godinu, a kandidate su predložila međusobno umrežena stručna tijela sastavljena od stručnjaka iz Njemačke, Švicarske, Austrije, Crne Gore, Srbije, BiH, Slovenije, Sjeverne Makedonije i Hrvatske.

Nagrada je pripala Gradu Poreču i to kao gradu koji je u dva navrata proglašavan gradom s najboljom kvalitetom života u Hrvatskoj, prepoznatljiv po brojnim nadstandardima i projektima. Grad bez prireza, s izuzetno kvalitetnim socijalnim programom i pozitivnim demografskim kretanjima. „Poduzetan Poreč“ omogućuje povoljno poslovno okruženje za brojne poduzetnike koji ostvaruju zapažene poslovne rezultate. Poreč je dobitnik nagrade Smarty City za ekološka rješenja i grad koji nosi titulu „Grad prijatelj ženskog poduzetništva“.  

U ime Grada Poreča nagradu je preuzeo predsjednik Gradskog vijeća Zoran Rabar. Tom prilikom zahvalio se u ime Grada, napomenuvši kako mu je drago da je Poreč prepoznat kao grad koji puno truda ulaže u promicanje poduzetničkog duha i stvaranje povoljne klime i uvjeta za razvoj poduzetništva.

– Ova nagrada nam je potvrda da radimo dobro i biti će nam dodatni motiv za uvođenje novih mjera i aktivnosti u poduzetnom Poreču, rekao je Rabar.

U okviru programa summita, održana je prezentacija dobrih primjera iz prakse na temu uloge lokalnih i regionalnih organizacija te poduzetničkih potpornih institucija u razvoju poduzetništva. Grad Poreč, kao primjer pozitivne prakse predstavila je pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i EU fondove Morena Mičetić Fabić, ujedno i direktorica Poduzetničkog inkubatora Poreč, koja je tom prilikom istaknula najzanimljivije aktivnosti koje Poreč provodi za razvoj i poticanje poduzetništva, a koje su na međunarodnoj razini prepoznate kao primjer dobre prakse, među kojima je posebno prepoznata podrška ženama poduzetnicama, priopćeno je iz Grada Poreča.

maske mskice zaštitne korona covid kovid

Istarski stožer – U subotu najveći broj novozaraženih od proljeća

policija mup ilustracija

Eksplozija auta u POREČU: Policija tvrdi da je netko podmetnuo eksplozivnu napravu