in

HOK sve obrtnike oslobodio plaćanja komorskog doprinosa

Skupština Hrvatske obrtničke komore donijela je odluku o otpisu komorskog doprinosa u sljedeća tri mjeseca za sve obrtnike,  počevši od 1. travnja 2020. godine.

Dragutin Ranogajec, predsjednik HOK-a, rekao je:

“Smatramo da isključivo otpis svih javnih davanja može pomoći obrtnicima u prevladavanju ove krize. I to Hrvatska obrtnička komora prva pokazuje svojim primjerom oslobađajući sve obrtnike plaćanja komorskog doprinosa.

Vodeći računa i o razvoju situacije i sve većoj ugroženosti svih obrta u svim sektorima, tražimo otpis obveza za javna davanja umjesto odgode, jer odgoda neće zaustaviti otpuštanje radnika ni zatvaranje obrta.

U trenutcima ove krize na raspolaganju smo obrtnicima za sva pitanja, neumorno radimo na rješavanju problema i nedoumica u poslovanju svih specifičnih obrtničkih branši i maksimalno smo uključeni u sve aktivnosti pri kreiranju gospodarskih mjera i kriterija. I dalje ćemo se, kako i do sada, snažno zalagati za opstanak najžilavijeg segmenta hrvatskog gospodarstva – obrtništva. Obrtnici i obrtnice tu smo s vama i za vas.”

COVID-19: Velika očekivanja istarskih gospodarstvenika od Vladinih mjera pomoći

Dr. Markotić: O KRŠENJU SAMOIZOLACIJE ‘To je kao da pucate iz puške u trgovačkom centru, to je terorizam. U ovom slučaju bioterorizam’