in

ISTARSKI IPSILON: Gradnja punog profila odlično napreduje, na gradilištu je trenutno 200 radnika

Ilustracija/Foto: Bina-Istra

Radovi na Istarskom ipsilonu izvrsno napreduju, a prva dionica Rogovići – Cerovlje, u duljini od 12 kilometara, bit će dovršena i prije roka.

-Prije nepuna četiri mjeseca započela je izgradnja punog profila Istarskog ipsilona na dionici Rogovići-tunel Učka. Trenutno je na terenu 200-tinjak radnika angažirano na krčenju šuma i čišćenju raslinja, kao i na postavljanju zaštitnih ograda između gradilišta i prometnice. Aktivnosti na gradilištu, kao i broj ljudi, povećavaju se iz dana u dan, a kada gradilište potpuno zaživi, bit će preko 1.000 radnika i stotinjak strojeva na terenu. Izvođač radova nas je u ranijim fazama izgradnje naučio na dovršetak posla i prije zadanih rokova, a sadašnjom dinamika radova to nanovo potvrđuje, rekla nam je voditeljica komunikacija Bina-Istre, Tea Balde.

Dionica koja je upravo u izgradnji, od Pazina, odnosno Rogovića do tunela Učka dužine 28 kilometara predstavlja dopunu na puni profil Istarskog ipsilona te je veliki izazov za izvođače radova, s obzirom da uključuje izgradnju čak 31 objekta (nadvožnjaka i vijadukta), te potpuno novo odmorište, objasnila je nadalje Balde. Dodala je da kako su već najavili, cjelokupni radovi trajat će 3 godine, a prva dionica od Rogovića do Cerovlja trebala bi biti puštena u promet krajem 2020. godine.

Kao što smo već objavili, ova je investicija vrijedna  1,2 milijarde kuna. 

Ova faza radova, tzv. 2B1, predstavlja značajan impuls ulaganja u gospodarstvo, jer oko 90 posto radova izvode hrvatske tvrtke.

Bina-Istra tu neće stati, jer predstoji faza 2B2, posebice druga cijev tunela Učka i dionica do Matulja.

NONA MARIJA IZ VABRIGE IMA 106 GODINA: Otkrivamo tajnu dugog života

Casanova Tour Vrsar/Foto: Visit Istria

VRSAR: Tečaj za certificirane vodiče interpretatore