in

Istarskim tvrtkama isplaćeno više od 4 milijuna kuna za zapošljavanje osoba s invaliditetom

Ilustracija Pixabay

Održana konferencija o poticajima gospodarstvu za zapošljavanje osoba s invaliditetom i ispunjenje kvote na zamjenski način

Poticaji za zapošljavanje osoba s invaliditetom i ispunjenje kvote na zamjenski način bila je tema videokonferencije koju je organizirala HGK – Županijska komora Pula. Poslodavci u zakonski definiranim djelatnostima koji zapošljavaju više od 20 osoba imaju kvotnu obavezu zapošljavanja osoba s invaliditetom, a onim poslodavcima koji ne zapošljavaju osobe s invaliditetom omogućeno je da ostvare ispunjenje kvote na zamjenski način.

Predsjednica HGK – ŽK Pula Jasna Jaklin Majetić ističe kako velik broj poslodavaca u Istarskoj županiji ne prepoznaje priliku u ostvarivanju prava na tzv. zamjensku kvotu. Naime, poslodavcima se kroz nabavu roba i usluga od zaštitnih i integrativnih radionica, te udruga, zadruga i trgovačkih društava u kojima više od polovine zaposlenih čine osobe s invaliditetom priznaje ispunjenje zakonske obaveze, ističe Jaklin Majetić.

Kvotnu obavezu zamjenskim putem poslodavci mogu ostvariti i stipendiranjem osoba s invaliditetom, primanjem na praksu rehabilitanata, učenika s teškoćama u razvoju ili studenata s invaliditetom, priopćeno je iz HGK-a.

TRAGEDIJA KOD BARBANA: U prevrtanju traktora život izgubile žena i djevojčica

Zbog ubojstva žene u Puli uhićene dvije osobe

Najbolji poslovi tjedna u Istri: Traže se farmaceuti, monteri, kuhari, stolari, šankeri…

Najbolji poslovi tjedna u Istri: Traže se farmaceuti, monteri, kuhari, stolari, šankeri…