in

Jedinstvena ponuda u VIŠNJANU: Nijemac otvorio Blue Box Storage u kojem možete pohraniti jet-ski, namještaj, motor, oldtajmer…

Ekipa koja vodi Blue Box Storage u Višnjanu

Zanimljiva poduzetnička inicijativa pokrenuta je nedavno u Poslovnoj zoni u Milanezima kod Višnjana. Neobična je to ponuda na našim prostorima. Radi se o tvrtki Blue Box Storage u vlasništvu Nijemca Rainera Pankiewicza koji već tri godine živi u Kukcima kod Poreča. Sve što biste trebali skladištiti, poput namještaja, plovila, bicikala pa čak i motocikala ili pak automobila, a nemate gdje, riješit će vam Blue Box Storage koji u velikoj hali na površini od 1.500 četvornih metara ima tri tisuće bokseva raznih veličina. Tu je još i još 5.000 kvadrata vanjskog prostora. Njemački poduzetnik dosad je uložio oko 1,5 milijuna eura u ovaj projekt, a planira još i više, budući da se kani širiti. Za početak razmišlja o kupnji susjedne, državne parcele veličine 7.000 četvornih metara na kojoj bi želio imati još jedan objekt za pohranu većih predmeta.

blue box storage višnjan hala poslovna zona
Hala plave boje Blue Box Storage na ulazu u poslovnu zonu


Priča ovog poduzetnika vrlo je zanimljiva. Pankiewicz je cijeli životni vijek u Njemačkoj bio poduzetnik, gdje je podignuo i dugo vodio uspješnu rent-a-car tvrtku. I dalje je aktivan kao kontrolor preko kućnog ureda. Operativno poslovanje vode sin i zet. Iskustva s iznajmljivanjem, dakle, ima. Nakon što je godinama bio u našoj zemlji turist i brodom oplovio cijelu našu obalu, tijekom pandemije covida odlučio se život u Njemačkoj trajno zamijeniti Istrom u koju se zaljubio zbog prirodnih ljepota, mirnijeg života i ugodne klime. Pronašao je idealnu kuću u Kukcima koju je kupio i sa suprugom doselio. On i djeca nastavljaju voditi tvrtku u Njemačkoj, ali bi u budućnosti voljeli imati drugu tvrtku u Istri.
Razmišljajući što bi mogao Rainer je shvatio da njegovi prijatelji nemaju kamo sa stvarima. I oni su većinom vlasnici brodova koji traže siguran, čist i suh prostor gdje bi opremu mogli ostaviti preko zime. Pa je tako pala ideja o velikom skladištu za pohranu. Našli su idealnu priliku u Višnjanu, gdje je jedna tvrtka prestala s poslovanjem i iz hale ispraznila sve strojeve. Naš je sugovornik kupio tu tvrtku s velikom halom u plavoj boji koja se odmah vidi na ulazu u Poslovnu zonu, te nakon rješavanja sve administracije krenuo prije nekoliko mjeseci s poslom. I već sada planira širenje na barem još tri grada diljem hrvatske obale. Najprije će uhodati postojeće skladište u Višnjanu i kada krene – onda će biti mjesta za daljnje širenje, budući da Blue Box Storage trenutno nema konkurencije u Hrvatskoj. I to je velika prednost!
K tome, Blue Box Storage posebno brine o čistoći i sigurnosti. Posebnim ventilacijskim sustavima osigurali su prozračnost kako se ništa ne bi usmrdjelo.

višnjan blue box storage
Blue Box Storage skladišti razne predmete svih veličina

-Ugovori o najmu mogu se potpisati na mjesec dana ili više, a cijene su tome prilagođene. Boksevi kreću s cijenama od 25 i 35 eura mjesečno. Jednom na mjesec mogu se stvari preuzeti besplatno, svaki dodatni put naplaćujemo malu naknadu. Kupci nemaju pristup skladištu, ali im je omogućeno da se vozilom dovezu do hale, gdje spreme svari u boxove, koje potom spremaju djelatnici. Također, radi sigurnosti, svaka se kutija prije skladištenja fotografira. Naravno, tu su i brojne nadzorne kamere na cijelom posjedu, vani i unutra, koje daju dodatnu sigurnost, priča nam Rainer.
Kod njih, kaže nam Rainer, ima dovoljno prostora za opremu, a imaju mjesta i za kamp prikolice i čamce, i to mahom na otvorenim prostorima.
Dodaje da najviše ima upita stranaca, ali sve se više javljaju i ovdašnji ljudi, posebno ugostitelji koji moraju preko zime naći smještaj za svoju opremu. Kod njih se mogu pohraniti i plovila s prikolicama razne veličine, mopedi, motocikli, bicikli… Za sve će pronaći rješenje.
Vrijedi spomenuti da je uz Pankiewicza zaposlen i njegov unuk, te još i menadžer Kristian Štivičić čija je obitelj iz Hrvatske, a koji je s njim došao iz Münchena.
Za više informacija možete pogledati njihovu web stranicu https://www.bluebox.hr/hr/


U nastavku vam donosimo neka od konkretnih pitanja koja su postavili potencijalni klijenti, kao i odgovore Blue Box Storagea.

Kome je potreban čist, siguran i suh prostor za skladištenje?
Vlasnik plovila želi zimi pohraniti vrijedne presvlake, konopce, igračke za vodu, bicikle i gumenjake. A ljeti zimske cerade, posude za sušenje i radijatori.

Vlasnik čamca koji je prodao svoj čamac, ali još nije kupio novi mora isprazniti brod i uskladištiti sadržaj dok ne bude dostupan novi čamac.

Vlasnik plovila koji prestaje sa svojim hobijem i radije će kupiti apartman ili kuću u Istri a mora privremeno uskladištiti sadržaj od trenutka prodaje do useljenja nekretnine.

Vlasnik stana nema podrum te bi želio preseliti veće stvari.

Uskoro se selite, ali novi stan još nije useljiv. Kamo će s namještajem i kutijama za selidbe u međuvremenu?

Kupac gradi kuću, gradnja kasni, ali sve keramičke pločice na četiri palete već su naručene i isporučuju se, sada privremeno u Bluebox.

Za Hrvate koji trenutno žive u Berlinu, baka je nažalost umrla u Istri. Kuća je za prodaju, ali nema mjesta za inventar u Njemačkoj, sada je na privremenom skladištenju u Blueboxu.

Komercijalni kupac, npr. pružatelj biciklističkih tura koji nudi svoje usluge u Istri, želi vrijedne karbonske bicikle, kacige i dresove čuvati na sigurnom tijekom zime.

Dugogodišnji kamper koji se vraća ne želi svaku sezonu zatrpati prtljažnik svojom osobnom opremom, već želi pronaći sve spremno za korištenje prilikom sljedećeg posjeta Istri.

Strastveni nautičar koji iznajmljuje brod svake sezone svoju opremu za jedrenje može ostaviti na licu mjesta sljedećih godinu dana. Naravno, isto vrijedi i za kupce chartera motornih čamaca.

S obzirom na sve veću e-mobilnost, dodatna težina u vozilu igra značajnu ulogu u dometu i troškovima električne energije.

Što god treba skladištiti na sigurno, čisto i suho, Bluebox tim će pronaći rješenje, poručuju iz Višnjana.

benzinska tar foto tanja kocijančić gužva

Pojeftinjuju sve vrste goriva

Foto Grad Poreč

POREČ: Uskoro starta gradnja kanalizacije u Čušima