in

ZNAČAJNA KAPITALNA INVESTICIJA: VRSAR gradi sportsku dvoranu vrijednu 39 milijuna kuna

Projekcija buduće sportske dvorane

Vrsarska komunalna tvrtka Montraker raspisala je natječaj za izvođača radova koji će graditi novu sportsku dvoranu vrijednu prema projektantskoj procjeni 38,75 milijuna kuna, saznajemo od predsjednice Uprave ovog poduzeća Nataše Radin Trifunović. Natječaj je otvoren do 12. kolovoza.

Lokacija buduće dvorane/Foto Tanja Kocijančić

Najvažnija je to i najveća kapitalna investicija Vrsara u posljednjih nekoliko godina kojom će mještani dobiti nov i funkcionalan prostor za svoje sportske i rekreativne aktivnosti.

Ako cijeli postupak bude protekao po planu i bez žalbi, početak gradnje čelnica Montrakera najavila je za kraj rujna, a gradnja će trajati 18 mjeseci. Dvorana će biti smještena u sklopu Sportskog centra Saline, planiranog Urbanističkog planom uređenja „Vrsar“. Točnije, radi se o parceli iza autobusnog kolodvora za koju je Montraker, kako nadalje saznajemo od Radin Trifunović, dobio pravo gradnje od Općine Vrsar, koja je pripremila svu potrebnu dokumentaciju, od projekta do građevne dozvole.

Da bi je mogli izgraditi Montraker je podignuo kredit od 20 milijuna kuna s rokom otplate na 10 godina, potom 10 milijuna kuna osigurala je općina iz svog proračuna, a ostatak će financirati Montraker iz svog poslovanja.

-Sportska dvorana bit će namijenjena lokalnim klubovima, udrugama, rekreaciji, za potrebe turističke tvrtke Maistre, potom za manifestacije, sajmove i druga događanja. Također, imat će i nekoliko poslovnih prostora za iznajmljivanje, gdje se mogu smjestiti kafić, fitnes, ljekarna i ambulanta. Očekujemo da će se njeni godišnji troškovi održavanja kretati oko milijun kuna, a procijenjeni prihodi od najma 1,37 milijuna kuna, pojasnila je direktorica Montrakera.

Također, nova će dvorana otvoriti i nekoliko radnih mjesta – voditelja, domara i dvije čistačice, koji će biti zaposlenici Montrakera.

Od direktorice nadalje saznajemo da će dvorana biti trodijelna. Osnovni sadržaj zgrade bit će djeljivo polivalentno borilište dimenzija 45×27 metara, varijabilne visine od 9 do 12,5 metara, s pratećim svlačionicama. Uz to projektirana je i manja dvorana za korektivnu gimnastiku te drugi pomoćni sadržaji, kao što su već spomenuti kafić, fitnes klub, liječničke ordinacije i ljekarna.

Z borilište bit će smješteno gledalište kapaciteta do 450 mjesta na fiksnoj i tzv. teleskopskoj tribini.

Ukupna građevinska bruto površina buduće dvorane iznosi oko 3.140 četvornih metara. Direktorica navodi da će nosiva konstrukcija biti kombinirana armirano-betonska (prateći i pomoćni sadržaji) i čelična (borilište).

-Velika je to i značajna investicija kojim ćemo zadovoljiti potrebe svih naših klubova, udruga i privatnih tvrtki koje budu kod nas željele organizirati manifestacije i sajmove. Škola već ima svoju sportsku dvoranu, ali u ovoj novoj također će moći organizirati svoja događanja, najavila je Nataša Radin Trifunović.

TAR: Počinju Dani kulena i slavonskih delicija

KAŠTELIR: U prvom ljetnom dječjem kinu SPIDERMAN