in

KAŠTELIR-LABINCI: Otvorena nova praonica rublja koju vode supružnici Tanja i Toni Jurcan

Toni i Tanja -jurcan - Vlasnici nove praonice rublja u Poslovnoj zoni Labinci - Foto Tanja Kocijančić

Poslovna zona Labinci vrlo dobro posluje i nudi brojne usluge, a odnedavno ima i praonicu rublja. Otvorili su je Tanja i Toni Jurcan, bračni par iz Poreča, koji se poduzetništvom bavi već nekoliko godina. U Brava centru tri godine vode već etablirani samoposlužni restoran koji je popularan zbog marendi. Ove su godine odlučili svoj posao razviti, pa su otvorili i praonicu rublja, što je jedna od vrlo traženih usluga na ovom području. Naime, Općina Kaštelir-Labinci ima svake godine sve više turističkih smještajnih objekata i tvrtki općenito, pa je ova ponuda itetako dobro došla.

Nova praonica rublja u Labincima – Foto Tanja Kocijančić

Koji su vam potencijalni klijenti?

Praonica Jurcan je otvorena 1. travnja ove godine i nalazi se u Poslovnoj zoni Labinci, u Brava centru. Potencijalni klijenti su kuće za odmor, vile, kućanstva, restorani i privatni hoteli – i to sa našom mogućnosti prikupa i dostave robe. Otvoreni smo i za suradnju i izvan općine. U praonici su trenutno zaposlene dvije osobe.

Što se nudi u vašem restoranu?

U sklopu Brava centra se nalazi Restaurant Nona Mina koji uspješno posluje dugi niz godina. Početkom 2020. godine smo ga uzeli u zakup i nastavili istim putem kao šta je bilo i do tada. Restaurant je tipa self service – samoposluživanje na toploj liniji. Svakodnevno se kuhaju i poslužuju fine domaće i tradicionalne marende, salate i kolači. Gosti nam dolaze s cijele Poreštine, ali i iz ostalih krajeva Istre. Poslovna zona je na lako dostupnom mjestu i nadaleko je poznata.

Nova praonica rublja u Labincima - Foto Tanja Kocijančić
Nova praonica rublja u Labincima nalazi se u Brava centru – Foto Tanja Kocijančić

Kako ste se organizirali oko posla, budući da sada imate dvije djelatnosti? Kako ste uopće došli na ideju da preuzmete restoran?

Restaurant vodimo ja i supruga. Ideja za kretanje u poduzetničke vode bila je supruge Tanje, jer je i prije radila baš u tom restoranu i kuharica je po struci. Planirali smo dugo, pa odlučili krenuti i iznajmili ovaj već odlično uhodan restoran. No, nije bilo lako na početku, jer smo počeli mjesec dana prije početka pandemije. Radili smo odlično i onda nakon  kratkog vremena sve smo zatvorili, poput svih ostalih. No, i korona je srećom prošla i posao se razvio. Dobro poslovanje potaknulo nas je na širenje. Praonica rublja smatramo da je dobra ideja, jer je ovo vrlo turistička općina i posla ima za svih.

Trenutno zapošljavamo ukupno sedam osoba, od toga dvije u praonici. Kao i svi ostali poslodavci, tako i mi imamo ponekad problema s pronalaskom djelatnika, ali i to rješavamo u hodu.

Toni i Tanja -jurcan - Vlasnici nove praonice rublja u Poslovnoj zoni Labinci
Toni i Tanja -jurcan – Vlasnici nove praonice rublja u Poslovnoj zoni Labinci – Foto Tanja Kocijančić

Kakvi su vam planovi za budućnost?

Plan je uspješno voditi i praonicu rublja i dalje nastaviti uspješno voditi restoran. Poslovna zona Labinci je dobro i uspješno razvijena i svima poznata, sve zahvaljujući angažmanu Općine Kaštelir-Labinci.

Za sve koji žele saznati više i dogovoriti usluge praonice javite se Tanji Jurcan na mobitel 091/4335211.

Foto Udruga Mutila Medulin Facebook

Muzej grada Pazina – U nedjelju Srednjovjekovni dan u Kaštelu

Foto Gradska knjižnica Poreč

U subotu Verši na šterni u VIŽINADI – Susret čakavskih pjesnika i predstavljanje istoimene zbirke