in

KOSINOŽIĆI – VEŽNAVERI: Počela druga faza gradnje kanalizacijskog kolektora

Odvodnja Poreč obavještava građane da će se u utorak, 5. listopada, nastaviti radovi na izgradnji druge faze glavnog kanalizacijskog kolektora u naseljima Kosinožići i Vežnaveri, nakon što je prva faza radova odrađena u lipnju i zatim privremeno obustavljena zbog turističke sezone.

Ovo je zajednička investicija komunalnog društva Odvodnja Poreč i Istarskog vodovoda Buzet, a sve sukladno provedenoj zajedničkoj javnoj nabavi.

Paralelno s izvođenjem radova na izgradnji dijela glavnog kanalizacijskog kolektora naselja Kosinožići – Vežnaveri u vrijednosti od 1,2 milijuna kuna, na toj će se nerazvrstanoj cesti izvoditi i radovi na izgradnji dionice vodovodnog ogranka za naselja Kosinožići i Vežnaveri u vrijednosti od 800.000 kuna. Također, Grad Poreč financirat će proširenje ceste u zoni obuhvata radova, gdje je moguće isto izvesti.

Ukupna vrijednost investicije iznosi preko 2 milijuna kuna.

U sklopu navedenih radova predviđen je dovršetak izgradnje dijela gravitacijskih kolektora u dužini od 804 m’ te izgradnja dijela tlačnih vodova u dužini od 12 m’, u zoni zahvata radova na cesti.

Kompletan podsustav Antonci u procijenjenoj vrijednosti od 13,1 milijuna kuna podijeljen je u nekoliko faza izgradnje kanalizacijske mreže u ukupnoj dužini od 7,8 km sa šest crpnih stanica, od čega je prije ove investicije izgrađeno 3,4 km glavnog kolektora na dionici  St. Portun – Kosinožići u vrijednosti od 5,5 milijuna kuna.

Odvodnja Poreč i Istarski vodovod Buzet zajedničkim investicijama omogućuju istovremeno izvođene radova u vodoopskrbi i odvodnji za dobrobit lokalne zajednice i stanovništva, da se prometnice ne prokopavaju i zatvaraju u više navrata.

Predviđeni rok za dovršetak radova u drugoj fazi je 65 kalendarskih dana. Odvodnja Poreč i ostali sudionici u gradnji poduzet će sve potrebne mjere kako bi se radovi dovršili čim je prije moguće, a očekivani rok završetka radova je u prosincu ove godine.

Tijekom izvođenja radova dionica lokalne ceste između dijela Kosinožići i Vežnaveri bit će zatvorena za sav promet te će se promet za stanovnike Vežnavera odvijati pod privremenom regulacijom prometa obilazno preko naselja Žikovići, Bačva, Višnjan, Nova vas i obrnuto.

-Mole se građani za strpljenje, dodatni oprez pri kretanju motornim vozilima tim trasama cesta i u blizini gradilišta te na poštivanje privremene prometne regulacije.

Za sve informacije o stanju radova, možete nam se obratiti na broj telefona 052 431 003 ili na info@odvodnjaporec.hr , javili su iz porečke komunalne tvrtke Odvodnja.

požar stancija bembo vatrogasci rovinj dvd bale

Požar u Balama podmetnut?

ribarska zadruga poslovna zona labinci

KAŠTELIR-LABINCI: Ribarska zadruga Istra i dalje zapošljava djelatnike u pogonu